8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Breviar

Taxa de timbru

Directia Generala a Finantelor Publice Constanta anunta ca pentru taxele judiciare de timbru, taxele extrajudiciare de timbru, taxele de timbru pentru activitatea notariala, pentru valorile timbrelor judiciare stabilite potrivit legii, pentru alte taxe si tarife percepute anticipat de catre institutii publice pentru prestarea serviciilor, precum si altele asemenea pentru care autoritatea competenta pentru administrarea creantelor fiscale nu conduce evidenta pe platitori se aplica numai dispozitiile Legii nr. 348/2004 privind denominarea monedei nationale, cu modificarile ulterioare. Aceasta regula se aplica pana la data intrarii in vigoare a Legii nr. 210/2005 privind aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 20/2005 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala.

Contract pentru statia de epurare

CN Administratia Porturilor Maritime Constanta a organizat o licitatie in urma careia contractul pentru “Proiectul privind mediul si infrastructura in portul Constanta – componenta de mediu statie de tratare ape uzate si statie de tratare levigat” a fost atribuit firmei austriece Siemens A.G. Constructia va fi finalizata pana in luna octombrie a anului viitor, valoarea totala fiind de aproape 6,5 milioane de euro. Finantarea provine de la Banca Europeana pentru Investitii, in proportie de 49%, si de CN APM, in calitate de beneficiar, in proportie de 51%. Obiectivul face parte din angajamentele asumate de tara noastra pentru aderarea la Uniunea Europeana.

Investitii straine

Soseaua de centura a municipiului Constanta ar putea fi realizata cu banii Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare. Aceasta studiaza posibilitatea acordarii unui imprumut in valoare de 100 milioane de euro catre Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale. Banii vor fi folositi si pentru reabilitarea a zece poduri peste Dunare si peste Canalul Dunare-Marea Neagra, considerate de specialisti de importanta strategica. Proiectul, la care este afiliata si Banca Europeana pentru Investitii, are ca scop furnizarea de servicii de consultanta pentru proiectarea si supravegherea lucrarilor, achizitia de teren, asistenta tehnica in implementarea contractelor de exploatare a drumurilor. O decizie finala va fi luata la inceputul lunii noiembrie de catre consiliul director al BERD.

Cazul MTC, aproape rezolvat

Conflictul de la MTC s-a incheiat. Tribunalul Constanta se va pronunta asupra cazului in cursul zilei de luni. Angajatii televiziunii sunt “100% increzatori” ca decizia le va fi favorabila. Aceasta inseamna ca actionariatul va fi obligat sa achite restantele salariale catre toti salariatii, fie ca mai lucreaza in cadrul societatii, fie ca, din diferite motive, si-au dat demisia in ultimele luni. In pronuntare a ramas si presupusul prejudiciu, de 240 milioane de lei, pe care salariatii l-ar fi produs societatii. “Avocatul nostru a demontat acest prejudiciu si suntem increzatori ca vom avea castig de cauza si in aceasta privinta”, spun salariatii MTC.

Turist ranit la trambulina

Un turist a ajuns ieri in stare grava la spital dupa ce a cazut pe o trambulina elastica. Victor Bobic se afla in statiunea Costinesti impreuna cu un grup de prieteni. Pentru a se distra, tinerii au ales sa faca acrobatii pe o saltea elastica. Intr-un moment de neatentie tanarul s-a dezechilibrat si a cazut in cap. Prietenii acestuia au anuntat Serviciul de Ambulanta, care l-a transportat la Spitalul Clinic de Urgenta Constanta. Dupa acordarea ingrijirilor medicale si efectuarea investigatiilor, tanarul a fost internat in Clinica de Neurochirurgie. Medicii spun ca pacientul a suferit un traumatism de coloana si ca acum este in afara oricarui pericol.

Starea plajelor

Directia Apelor Dobrogea-Litoral a infiintat o linie telefonica gratuita de tip "Telverde”, la care turistii pot face sugestii, reclamatii sau sesizari despre starea plajelor. Numarul de telefon la care va raspunde dispecerul DADL, 24 ore din 24, este 0800875252. Pentru a fi retinut usor, s-a facut o combinatie de cifre care, de pe telefonul mobil, se "citeste” – PLAJA: prefixul telverde 08008 si 7 – P, 5 – L, 2 – A, 5 – J, 2 – A. Numarul de telefon va functiona pe toata durata sezonului estival si este afisat pe bannere amplasate in toate statiunile de pe litoral.

Liniste pe litoral

Politistii constanteni ii atentioneaza pe proprietarii de localuri in aer liber si discoteci sa respecte legea si turistii. Oamenii legii spun ca in ultima perioada de timp in mai multe locatii turistice din statiunile de pe litoral a fost semnalata, mai ales pe timpul noptii, o poluare fonica accentuata care creeaza disconfort turistilor cazati in hoteluri. Administratorii sunt atentionati ca Hotararea Guvernului nr. 1412 din 6 decembrie 2002 prevede “suspendarea programelor artistice, a auditiilor muzicale, video, TV organizate in aer liber dupa ora 01.00 de catre structurile de primire turistice si de alimentatie publica”. In cazul nerespectarii acestor prevederi, administratorii unitatilor sunt pasibili de sanctiuni contraventionale cu sume cuprinse intre 30.000, respectiv 50.000 lei, iar, conform articolului 8 din acelasi act normativ, “certificatul de clasificare si autorizatia de functionare pot fi retrase de catre personalul de specialitate al Ministerului Turismului”.

Fara apa

Pentru executarea unor lucrari de contorizare a PT 52, RAJA Constanta intrerupe furnizarea apei potabile in ziua de 18.07.2005 intre orele 09,00 si 12,00. Vor fi afectati consumatorii din perimetrul cuprins intre Al. Zmeurei – str. Tulcei –
b-dul. Tomis – str. Soveja.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă