Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Breviar

Consilierii generali au abrogat abrogarea Consilierii generali au reusit o performanta destul de greu de atins: sa abroge abrogarea, dupa cum chiar ei s-au exprimat la ultima sedinta a Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Este ...

Share

Rl online 0 comentarii

02.06.2005 - 00:00
Consilierii generali au abrogat abrogarea

Consilierii generali au reusit o performanta destul de greu de atins: sa abroge abrogarea, dupa cum chiar ei s-au exprimat la ultima sedinta a Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Este vorba despre abrogarea Hotararii nr. 124/2004 pentru abrogarea Hotararii nr. 86/2003, modificata prin Hotararea nr. 116/2003, formulare care i-a pus pe ganduri pe multi consilieri care nu au inteles nimic. Problema in cauza era cea a atribuirii in folosinta gratuita Teatrului National Bucuresti pe o perioada de 10 ani a unui numar de 100 de amplasamente pentru montarea unor panouri de afisaj exclusiv pentru spectacolele proprii. Pentru ca de-a lungul vremii consilierii s-au tot gandit si razgandit, adica au aprobat si au abrogat hotarari pe aceasta tema, s-a ajuns in aceasta situatie. In final, s-a precizat ca este vorba despre atribuirea panourilor pentru teatru.

Slujbe in Franta cu salarii de o mie de euro

Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca (OMFM) organizeaza, in aceasta luna, o preselectie pentru locuri de munca in Franta in domeniul hotelier, pentru o perioada cuprinsa intre o jumatate de an si un an si jumatate, cu un salariu net de aproximativ o mie de euro net lunar. La preselectia din perioada 6-17 iunie pot participa numai persoanele cunoscatoare de limba franceza nivel avansat (acestea urmand a fi testate in aceasta privinta). Conform ofertei primite de la angajatori, pentru domeniu pot opta persoanele care indeplinesc conditiile pentru trei meserii. Astfel, pentru cea de ospatar, la preselectie se pot inscrie femei si barbati cu varsta cuprinsa intre 20 si 30 de ani, cu experienta de minim un an imediat anterior anului 2005, care trebuie dovedita prin cartea de munca. Pentru cameriste, se pot inscrie femei cu varsta cuprinsa tot intre 20 si 30 de ani, cu experienta de minim un an, anterior lui 2005, dovedita prin carte de munca. Pentru meseria de bucatar se pot inscrie barbati cu varsta de 20-30 de ani, experienta de minim un an.

15 persoane care locuiau sub Podul Grant, evacuate

Politia Comunitara a Sectorului 1 a evacuat ieri 15 persoane care locuiau ilegal sub aripa catre Calea Giulesti a Podului Grant. Au fost desfiintate mai multe constructii cu caracter provizoriu - baraci, soproane, gherete, in care oamenii stateau in conditii improprii. Din acest motiv, Politia Comunitara a expediat somatii pentru eliberarea zonei si desfiintarea constructiilor. Deoarece pana la data de 1 iunie a.c. locatarii nu s-au conformat somatiilor, au fost demarate operatiunile de desfiintare.

Oferta lucrarilor de licenta pe internet, in crestere

In urma unui studiu realizat de compania Neogen (lider national pe piata serviciilor on-line) pe site-ul sau de anunturi se constata ca numarul lucrarilor de licenta gata facute de nota 10 este in crestere, cele mai multe oferte fiind pentru absolventii de Drept si Jurnalism. Teoretic, lucrarea de diploma/licenta ar trebui elaborata de studentul in cauza pe marginea unui subiect ales. In realitate, tot mai multi absolventi de facultate apeleaza la lucrari gata facute, care se gasesc si pe internet. Pe site-ul companiei Neogen exista 100 de oferte, cu preturi intre 30 si 200 de euro, in functie de numarul de pagini, tema lucrarii, schite color, studii de caz etc. Daca este vorba de lucrari la comanda, pretul este ceva mai ridicat, intre 150 si 200 de euro.

Ministerul Economiei angajeaza studenti la ASE

Ministerul Economiei si Comertului (MEC) i-a premiat pe cei mai buni trei studenti ai Academiei de Studii Economice Bucuresti care au participat la primul stagiu de practica din cadrul programului "Se cauta tineri de elita". Cele trei premiante, Oana Moldovan, Ana Maria Petrache si Roxana Silvia Rizea, au primit si oferte de slujbe din partea MEC ca asistent la cabinetul ministrului sau in cadrul Directiei Generale Integrare Europeana si Negocieri. Programul "Se cauta tineri de elita" se desfasoara pe parcursul anului 2005 si cuprinde, intr-o prima faza, instruirea practica a 90 de studenti. Programul continua cu inca doua stagii de practica in perioadele 4 iulie-2 septembrie si 5 septembrie-4 noiembrie.

Amenzi de 245 de milioane pentru curatenie

Inspectorii Serviciului Inspectie Comunitara sector 6 au aplicat amenzi contraventionale in valoare totala de 245 milioane de lei agentilor economici si asociatiilor de proprietari care nu au respectat normele de salubrizare. Totodata au fost somate mai multe asociatii de proprietari si firme rau-platnice pentru reinnoirea contractelor de salubritate cu firma URBAN. Sub lupa se afla si cetatenii, care au datoria de a pastra curatenia in jurul imobilelor in care locuiesc.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...