13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024

Breviar

Reprezentantii Consiliului Tinerilor, la training in Marea Britanie

Mai multi membri ai Consiliului Tinerilor Sector 2 vor participa, in aceasta saptamana, la o tabara de pregatire in Marea Britanie. Invitatia a fost facuta de Consiliul Comitatului Essex din Marea Britanie – Serviciul pentru Tineret, pentru perioada 7-17 august a.c., iar deplasarea face parte dintr-un program al Comisiei Europene, in parteneriat cu Open Society Institute New York. Alaturi de romani, in tabara isi vor mai instala corturi tineri din Lituania, Norvegia, Slovenia, Bulgaria si Marea Britanie.
“Liceenii vor participa la traininguri axate pe crearea si dezvoltarea de consilii locale, dar si pe organizarea de conferinte. Scopul taberei il constituie cresterea gradului de implicare a tinerilor in procesul decizional, dezvoltarea abilitatilor pentru influentarea procesului educational si atragerea tinerilor proveniti din minoritatile etnice”, a spus primarul Neculai Ontanu.

Parcurile din sectorul 3, personalizate

Parcurile Alexandru Ioan Cuza, Gheorghe Petrascu, Titanii si Pantelimon din sectorul 3 se afla intr-un amplu proces de personalizare, demarat de directia de specialitate din cadrul administratiei locale. Pana acum au fost montate opt ansambluri de jocuri compuse din leagane, balansoare, tobogane, cuburi metalice si scarite ondulate. Aparatele respecta normele ISCIR privind criteriile de siguranta si interactivitate.
De asemenea, au fost reconditionate circa 500 de banci si 900 de cosuri gunoi, fiind montate 200 de banci si 500 de cosuri noi. Vizitatorii Parcului Alexandru Ioan Cuza pot admira cascada “Sf. Maria” din zona Potcoava, iar peste putin timp in Parcul Titanii va fi amenajata o fantana arteziana cu un diametru de 16 m, precum si o cascada peisagera cu o inaltime de 8 m, in patru trepte. Toata suprafata parcurilor a fost gazonata si parcelata si s-au plantat flori de sezon (dalii, petunii, panselute, trandafiri) si arbusti (mesteacan, platan, tuia).

15 carute, confiscate pe raza sectorului 6

Inspectorii sectorului 6, impreuna cu angajatii Administratiei Domeniului Public (ADP), reprezentantii Politiei Rutiere si Politiei sectorului 6, au organizat un control fulger pentru depistarea vehiculelor cu tractiune animala aflate in trafic. La primele ore ale diminetii, inspectorii au urmarit traseele cele mai frecventate de carutasi: CrangasiÐBd. Constructorilor, Piscul CrasaniÐMargelelor, FabriciiÐApeductului, Valea OltuluiÐBd. Timisoara.
“Au fost identificate 15 vehicule care circulau ilegal pe aceste artere, constituind un real pericol pentru ceilalti participanti la trafic. Atelajele au fost ridicate de utilajele ADP si depozitate la CET Vest, fiind incheiate si procese verbale de custodie. In paralel, proprietarii au fost legitimati si sanctionati de reprezentantii Politiei. Actiuni similare vor fi organizate si in perioada urmatoare, pentru a confisca cat mai multe carute si a descuraja aparitia lor in traficul bucurestean”, a declarat Daniel Istrate, directorul Directiei Inspectie Generala.

Cele mai citite

Un rapper iranian a fost condamnat la moarte

Rapper-ul iranian Toomaj Salehi a fost condamnat la moarte astăzi, 24 aprilie 2024. Starul este acuzat că are legătură cu tulburările din Iran din...

Doi jucători din Premier League, în vârstă de 19 ani fiecare, arestați pentru viol

Premier League este fără îndoială unul dintre cele mai prestigioase și urmărite campionate de fotbal din întreaga lume, însă, în ciuda renumelui său și...

VIDEO REZUMAT. Emoții pentru moldoveni. Lupta la retrogradare, din ce în ce mai “tăioasă”

Într-o confruntare tensionată din cadrul etapei cu numărul șase din play-out-ul Superligii Românești, echipa Universitatea Cluj a reușit să obțină o victorie prețioasă cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă