10 C
București
marți, 23 aprilie 2024

Breviar

80% dintre directorii de scoli, angajati prin delegatie

Un punct slab al inceputului de an scolar este situatia incadrarii cu delegatie, nu prin concurs a 336 de directori generali de unitati scolare dintr-un total de 484. In ceea ce ii priveste pe directorii adjuncti, situatia este asemanatoare: 180 de directori sunt cu delegatie din 250. Prefectura Capitalei a solicitat Ministerului Educatiei si Cercetarii organizarea de urgenta a concursurilor pentru titularizarea directorilor pe posturi. Conducerea Prefecturii a cerut ca pana pe 12 septembrie sa creasca numarul controalelor si sa se finalizeze toate actiunile intreprinse in vederea indeplinirii conditiilor optime pentru inceperea noului an scolar.

Spectacol de vacanta in Parcul Lunca Florilor

Bucurestenii care nu au avut posibilitatea sa plece in concediu anul acesta vor putea asista vineri, 9 septembrie a.c., la un “Spectacol de vacanta” in Parcul Lunca Florilor din cartierul Baicului. De la ora 19 vor sustine recitaluri mai multi solisti si formatii romanesti de muzica usoara si populara: Bambi, Gia, Etnic, Andra, Haiducii si formatia Dan Armeanca. Comerciantii sectorului 2 vor participa la sarbatoare cu multa bere si gratare cu mici.

Informatii pentru contribuabili si pensionari

La sediul Casei Judetene de Pensii Ilfov, care se afla in Bucuresti, B-dul Lacul Tei nr. 17, sector 2 Ð autobuze 181, 282 – statia “Circul Bucuresti”, se obtin informatii despre persoane care pot sa devina asigurati, pentru angajatori si angajati, informatii pentru pensionari si actele necesare pentru diverse formalitati. La dispozitia publicului sunt mai multe numere de telefon: 212.12.26, 212.12.27, 212.12.36, 212.12.37, fax: 212.12.15.

10 miliarde lei pentru spitalele din sectorul 3

Pentru cele cinci unitati sanitare care functioneaza pe raza sectorului 3, respectiv Spitalul Clinic Coltea, Spitalul Clinic Caritas, Spitalul Clinic de Boli Infectioase Victor Babes, Centrul Medical Vitan, Centrul de Diagnostic si Tratament Titan, s-a alocat in acest an suma de 10,3 miliarde lei. Este vorba de reparatii curente realizate la Centrul de Diagnostic si Tratament Titan, Spitalul Victor Babes, Spitalul Caritas, Spitalul Clinic Coltea, constand in interventii la instalatiile sanitare, canalizare si de alimentare cu apa, igienizari etc. Alte 3,15 mld. lei au fost repartizate pentru investitii, in special expertize si proiecte de consolidare la Centrul de Diagnostic si Tratament Titan si Spitalul Clinic Caritas. La Centrul Medical Vitan se realizeaza in prezent un proiect de reabilitare a centralei termice.

Comerciantii din Piata Valea Ialomitei, luati “la puricat”

La primele ore ale zilei de ieri inspectorii sectorului 6 si reprezentantii Politiei i-au luat “la puricat” pe comerciantii ambulanti din Piata Valea Ialomitei, situata in cartierul Drumul Taberei. Scopul actiunii l-au reprezentat eradicarea comertului stradal neautorizat si indepartarea vanzatorilor care isi expun produsele pe trotuarele si stradutele adiacente pietei. In urma controalelor au fost aplicate amenzi contraventionale de peste 25.000 RON pentru incalcarea HCGMB 118/2004 privind comertul stradal neautorizat si a HCL nr. 19/2004. “Marfa asezata direct pe trotuare, estimata la o valoare de circa 1.500 RON, a fost confiscata. Noi vom intensifica in perioada urmatoare actiunile de control pentru ca toti comerciantii sa intre in legalitate si sa desfasoare un comert civilizat”, a declarat Daniel Istrate, directorul Directiei Inspectie Generala.

Se opreste apa in zona Fizicienilor

Astazi, intre orele 8.30 si 17.30, se va opri alimentarea cu apa la consumatorii de pe strazile Lacramioarei, Energeticienilor, Fizicienilor, Istria, Ramnicu Sarat, precum si la Energoreparatii, punctul termic si ICPE. Apa Nova a luat aceasta decizie in vederea realizarii lucrarilor de modernizare a sistemului de alimentare cu apa al Capitalei.

Cele mai citite
00:01:23

Qatar ripostează împotriva „minciunilor” israeliene

Doha, Qatar – Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Qatar, Majed Mohammed al-Ansari, a criticat membrii oficialității israeliene, inclusiv miniștri din guvernul...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...

Persoanele fizice pot angaja și plăti legal personal pentru activitățile casnice

Ministerul Muncii anunță că platforma electronică destinată beneficiarilor și prestatorilor de activități casnice, care introduce un concept nou pe piața muncii, este funcțională și...
Ultima oră
Pe aceeași temă