11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024

Breviar

Afaceri… fierbinti

Un administrator din Constanta este cercetat de ofiterii Serviciului de Investigare a Fraudelor dupa ce a montat o instalatie de incalzire fara a avea autorizatie. Politistii spun ca Ion V., in varsta de 43 de ani, administrator al unei societati comerciale, in cursul anului 2004 a livrat si montat o instalatie de incalzire, fara a detine autorizatie ISCIR, incasand suma de 9.210 lei. O data ce administratorul a primit banii pentru lucrarea facuta a demontat instalatia si a luat-o fara a avea acordul beneficiarului. Cercetarile in acest caz continua pentru aflarea intregii activitati infractionale.

Batut de victima

Un violator a fost agresat de cea care parea a fi o victima usoara. Politistii din Targusor au declarat ca il cerceteaza in stare de libertate pe Constantin B., in varsta de 31 de ani, din comuna Gradina, sub aspectul comiterii infractiunii de tentativa de viol. Barbatul este acuzat ca marti seara, in jurul orei 21.00, a incercat sa o violeze pe Maria D., de 44 ani, din localitate. Victima a avut prezenta de spirit si a ripostat lovindu-l pe agresor. Speriat de reactia femeii si de lovitura primita el a fugit, fiind prins dupa doua zile de anchetatori.

Bautura netimbrata

Ofiterii Serviciului de Investigare a Fraudelor cerceteaza in stare de libertate un administrator sub acuzatia de frauda. Politistii spun ca Tabita M., in varsta de 53 de ani, din Constanta, a fost prins in noaptea de 14 spre 15 mai a.c. in flagrant in timp ce valorifica bau-turi alcoolice netimbrate la clubul “Megalos” fara a avea documente de provenienta asupra marfii. Cele 29 de sticle de whisky netimbrate au fost ridicate in vederea confiscarii si depuse la Camera de Corpuri Delicte a IPJ Constanta. Totodata, in urma verificarilor efectuate, s-a descoperit ca valoarea marfurilor valorificate prin intermediul clubului se ridica la 1100 de lei, suma care nu a fost evidentiata in casele de marcaj ale clubului.

Proba la specialitati

Candidatii la examenul de bacalaureat au mai trecut peste o proba: cea la disciplina, la alegere, din aria curriculara corespunzatoare specialitatii. Cei 6362 de candidati care s-au inscris pentru sustinerea probei au ales 55 de discipline. Problema multiplicarii subiectelor pentru atatea materii a dat ceva batai de cap profesorilor implicati in desfasurarea bacalaureatului care au distribuit subiectele pentru fiecare disciplina in parte.
Totusi, organizatorii au cu ce se lauda: subiectele au ajuns pe pupitrele candidatilor dupa numai 24 de minute de la anuntarea lor. Si proba programata joi a contribuit la diminuarea numarului candidatilor care aspira la o diploma care poate face dovada absolvirii cursurilor unui liceu. Alti trei absolventi au renuntat sa se prezinte pentru sustinerea probei.

Sinistratii din Saraiu, sprijiniti de autoritati

Doua camioane ale armatei incarcate cu haine, paturi, alimente (zahar, ulei, conserve) si piese de mobilier au ajuns la sinistratii din comuna constanteana Saraiu, cea mai afectata de ploile cazute la sfarsitul saptamanii trecute. Conducerea Consiliului Judetean Constanta a “deturnat” ajutoarele puse la dispozitie de locuitorii judetului pentru sinistratii din judetele din vestul tarii, dar care nu au mai avut nevoie de ele, spre zonele calamitate. Autoritatile judetene si locale au luat deja masuri pentru gestionarea situatiei in care se afla oamenii care au ramas fara adapost dupa ce ploaia le-a distrus agoniseala de o viata. Consiliul Local Saraiu va adopta o hotarare prin care cetatenii localitatii, ale caror case au fost distruse, sa primeasca suprafete de teren, in zonele mai inalte, pe care sa ridice locuinte noi. Reprezentantii Consiliului Judetean Constanta au declarat ca institutia va sprijini actiunea de reconstructie a caselor distruse prin punerea la dispozitie a materialelor de construtie. De asemenea, dupa finalizarea lucrarilor, proprietarii vor primi tot ce este necesar pentru mobilarea locuintelor. Astfel vor trece mai usor peste nenorocirea care s-a abatut asupra lor, iar viata va intra pe fagasul normal.

Bonuri de masa pentru cadrele medicale

Federatia Sanitas a semnat ieri protocolul cu Ministerul Sanatatii, la Eforie, in prezenta secretarului de stat Ervin Szekely. Liderul Federatiei Sanitas, Marius Petcu a declarat ca ministrul Sanatatii Mircea Cinteza a semnat documentul care cuprinde mai multe revendicari ale sindicalistilor din sistemul sanitar. El a precizat ca Ministerul Sanatatii garanteaza prin acest protocol 20 de tichete de masa pe luna pentru fiecare salariat, acordarea integrala a drepturilor salariale si a sporurilor prevazute de lege si finalizarea acordarii premiului anual pe 2004, in luna iulie a acestui an. Printre alte cerinte acceptate de Ministerul Sanatatii se numara si elaborarea si adoptarea regulamentului de sporuri prevazute de lege in vederea acordarii acestora, finalizarea negocierilor contractului colectiv de munca la nivel de ramura sanitara. Ultimul punct acceptat se refera la efectuarea de controale de fond pentru analizarea eficientei economice a externalizarilor si privatizarilor realizate pana in prezent la sesizarea Federatiei Sanitas Romania. Totodata, presedintele Federatiei Sanitas a mentionat ca sindicalistii asteapta finalizarea si semnarea contractului de munca la nivel de ramura sanitara. In legatura cu eventualele disponibilizari din sistemul sanitar, secretarul de stat Ervin Szekely a declarat ca reducerea de personal nu se refera doar la sanatate, ci la toata economia romaneasca, iar in acest domeniu exista posturi suplimentare.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă