19.5 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024

Breviar

Turistii, invitati sa viziteze punctele de atractie din Ilfov

Turistii care vor veni sa viziteze Capitala vor putea efectua trasee si in judetul Ilfov, care vor include punctele de atractie din aceasta zona. In prezent edilii din Ilfov concep un proiect turistic referitor la stabilirea unui traseu pe la monumentele, bisericile si manastirile de interes, cum ar fi palatul de la Mogosoaia, conacul de la Afumati etc. Prefectul judetului Ilfov, Marian Petrache, a anuntat ca se va intalni cu primarii din comune pentru a stabili alocarea de spatii pentru dezvoltarea de servicii turistice si apoi cu agentiile de turism pentru a propune traseele.

RADET le-a mai dat apa calda catorva zeci de mii de bucuresteni

Furnizarea apei calde a fost reluata la cateva zeci de mii de bucuresteni care locuiesc in zona delimitata de arterele: Muncii, Pantelimon, Vergului, Intrarea Badeni, Barajul Sadului, Nicolae Grigorescu si Lucretiu Patrascanu. Acestia au ramas fara apa calda la robinete timp de sapte zile, cat a durat revizia instalatiilor RADET aferente CET Sud. Responsabilii RADET vor anunta in zilele urmatoare momentul cand se va relua furnizarea apei calde si in alte zone.

Admiterea computerizata la liceu, pe Internet

Pentru a veni in sprijinul elevilor de clasa a VIII-a si a parintilor acestora, pe site-ul www.admitere.edu.ro se gasesc toate informatiile necesare privind admiterea computerizata la licee si scoli de arta si meserii in anul scolar 2005-2006. Concret, la respectiva adresa de Internet exista, pe langa planul de scolarizare 2005-2006, si o aplicatie-orientare privind admiterea 2005. Mai mult, candidatii pot citi despre algoritmul de repartizare in invatamantul liceal si profesional, care ofera toate informatiile. Scopul algoritmului este de a demonstra ca daca fisa de inscriere a fost bine completata, deci s-au trecut suficiente optiuni, este imposibil ca un candidat sa ramana nerepartizat sau un altul, cu o medie mai mica decat a lui, sa-i ocupe locul. Daca elevii de clasa a VIII-a nu au inteles foarte bine cum se completeaza fisa de inscriere, la aceeasi adresa se ofera date, chiar exemple si despre acest subiect, inclusiv ghidul admiterii computerizate. Administratorii site-ului ofera vizitatorilor si posibilitatea de a trimite felicitari virtuale prietenilor aflati in focul examenelor, felicitarile electronice fiind, evident, foarte sugestive.

Se opreste apa in zonele Dristor si Liviu Rebreanu

Astazi, intre orele 9 si 14, se va opri alimentarea cu apa la consumatorii de pe strazile: Unitatii nr. 87-91, Aurel Botea nr. 2-10 si 3-9, Dristor nr. 81-88, Soseaua Mihai Bravu nr. 302-306 si Baba Novac nr. 2, 4, 6, 8, 10, 12 si 14. Maine, intre orele 8.30 si 22 nu vor avea apa la robinete locuitorii de pe strazile: Barajul Sadului, Liviu Rebreanu, Bd. 1 Decembrie 1918, Vasile Goldis, Constantin Brancusi, Bd. Basarabia, Bd. Th. Pallady, Aleea Perisor, Fetesti, Gura Ialomitei si Bratarii. Apa Nova a luat aceste masuri pentru efectuarea unor lucrari de modernizare la sistemul de alimentare cu apa al Capitalei.

Andra, “vocea anului”

Joi, 9 iunie, in Aula Palatului Cantacuzino va avea loc ceremonia de decernare a premiilor revistei “Actualitatea Muzicala” editata de Uniunea Compozitorilor si a Muzicologilor din Romania. Printre laureatii din acest an, la Sectiunea Muzica Culta se numara pianistul Valentin Gheorghiu, compozitorul Pascal Bentoiu, dirijorul Cornel Trailescu si violonistul Serban Lupu. Sectiunea Pop-Rock: Angela Similea (Premiul pentru “Excelenta interpretativa”), Andrei Tudor (Premiul tanarului compozitor), Andra (“Vocea anului”), Noni Razvan Ene (Premiul “Juniorul de aur”), Riff (“35 de ani pe scena rock”), Vlaicu Golcea (Sectiunea Jazz).

Program de audiente schimbat

De joi, 9 iunie a.c., programul de audiente acordate de conducerea Primariei sectorului 4 va suferi unele modificari. Directia de Relatii cu Comunitatea Locala a anuntat ca primarul Adrian Inimaroiu va primi in audienta locuitorii din sector in fiecare zi de joi, incepand cu ora 14, iar viceprimarul Radu Silaghi va acorda audiente tot in zilele de joi, dar incepand cu ora 15. In ziua de marti a fiecarei saptamani, de la ora 15, cetatenii vor fi primiti in audienta de Radu Dragomirescu, secretarul primariei. Pentru acest demers persoanele fizice se pot inscrie in fiecare zi de vineri, intre orele 9 si 13, la ghiseul “Audiente” din cadrul Directiei de Relatii cu Comunitatea Locala, aflata pe Bd. George Cosbuc nr. 6-16.

Ceferistii opresc lucrul timp de doua ore

Lucratorii de la caile ferate solicita majorarea salariilor. Nici o garnitura de tren nu va mai circula timp de doua ore vineri, 22 aprilie a.c., intre orele 7 si 9. Feroviarii vor declansa o greva de avertisment in semn de protest fata de decizia de inghetare a salariilor in cadrul societatii de cale ferata. La greva vor participa 85% din angajatii de la ramura miscare-comercial, linii, vagoane si o parte din mecanicii de locomotiva. Actiunea de protest a ceferistilor este o consecinta directa a refuzului companiilor de cale ferata de a le majora salariile cu cel putin 10%. Sindicalistii mai solicita acordarea a 20 de tichete de masa si imbunatatirea conditiilor de munca. In cazul in care revendicarile lor nu vor fi solutionate, ceferistii au anuntat ca vor intra in greva generala la mai putin de o saptamana dupa greva de avertisment. La actiunea de protest de vinerea viitoare n-au aderat toate sindicatele din CFR. Desi au aceleasi nemultumiri, mecanicii de locomotiva si lucratorii din instalatii CFR au luat decizia declasarii eventualelor miscari sindicale dupa sarbatorile de Pasti.

Cele mai citite

CSM amână soluţionarea cererii de suspendare din funcţie a judecătoarei din dosarul în care este implicat Vlad Pascu

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a amânat, miercuri, pentru data de 24 aprilie, soluţionarea propunerii Inspecţiei Judiciare de...

Jens Stoltenberg: România are un rol esențial în apărarea flancului estic al NATO

România este esențială pentru apărarea flancului estic al NATO, a spus Jens Stoltenberg, șeful NATO, după discuția avută marți cu președintele Klaus Iohannis, potrivit...

Ciolacu vrea să-i aducă acasă pe românii din Qatar

„ Sunt ferm convins că în Qatar câştigaţi mult mai bine financiar decât aţi fi câştigat în România în acest moment. Eu sper din...
Ultima oră
Pe aceeași temă