7.8 C
București
vineri, 19 aprilie 2024

Breviar

Fara apa calda

RADET Constanta aduce la cunostinta cetatenilor ca incepand din aceasta seara, de la ora 22.00, pana pe data de 9.09.2005, ora 16.30, va fi intrerupta apa calda menajera la punctele termice: 44, 45, 46, 48, 50, 51, 52, 53, 176, 177, 178. Sunt afectati consumatorii care locuiesc in perimetrul cuprins de urmatoarele strazi: Stadionului, Tomis, bd. Aurel Vlaicu, Hortensiei, Soveja, Stefanita Voda, Graniceri, Murelor, Badea Cartan, Tulcei, Zmeurei, Dionisie cel Mic, Campului si Dezrobirii. Aceasta masura este impusa de CET Palas, care efectueaza lucrari de remediere a unor defectiuni. In functie de data si ora finalizarii acestor lucrari, RADET Constanta va depune toate eforturile privind reinceperea furnizarii apei calde menajere in termenul cel mai scurt.

Rompetrol, amendata pentru poluare

Comisarii Garzii de Mediu Constanta au efectuat in saptamana 29 august-4 septembrie 26 de controale de specialitate, aplicand patru amenzi contraventionale. Reprezentantul SC Rompetrol Rafinare SA a fost amendat cu 500 RON pentru neanuntarea poluarii accidentale cu produs petrolier produse in noaptea de 30 august la instalatia de golire rapida din sectia cocsare. Cu o amenda de sase ori mai mare a fost amendat Stoica Gheorghe, sofer la SC Envirotech Constanta, pentru deversarea in natura a apelor uzate menajere preluate prin vidanjare. Au mai fost amendate SC Santino din Constanta cu 2.500 de lei pentru nesolicitarea autorizatiei de mediu si SC Avicola Agigea cu 1.000 de lei pentru depozitarea necorespunzatoare a deseurilor animaliere.

ITF strange randurile

Federatia Internationala a Transportatorilor (ITF) organizeaza in perioada 5-9 septembrie o reuniune a inspectorilor din intreaga lume. In cadrul seminarului vor fi sustinute prezentari, seminarii si training-uri prin care cei 120 de inspectori ITF din 43 de tari sa-si poata imbunatati activitatea. Ieri s-a decis si locatia unde va avea loc evenimentul: Sankt Petersburg. Inspectorii ITF fac parte dintr-un sindicat cu reprezentare internationala care are ca scop protejarea marinarilor. Ei au baza in 110 porturi ale lumii si viziteaza vapoarele pentru a verifica daca sunt respectate standardele si conditiile decente de munca. Reprezentantul ITF in Romania este Adrian Mihalcioiu, care este asteptat sa participe la seminarul din Rusia.

Note mici la bac

In cursul zilei de ieri s-a incheiat cea de-a doua sesiune a examenului de bac, la care au participat 951 de absolventi. Dintre acestia, 668 au obtinut medii de trecere, astfel ca promovabilitatea la nivelul judetului nostru a fost de 73,41%. Notele au fost destul de mici, neexistand medii de 10 si nici de 9. Un numar de 43 de candidati au obtinut medii cuprinse intre 8 si 8.99, alti 344 au obtinut note intre 6 si 6.99, iar 39 de absolventi au picat la mustata, cu note cuprinse intre 5 si 5.99. Note sub 5 au fost obtinute de 201 de absolventi, alti doi au fost dati afara din examen din cauza faptului ca au fost prinsi copiind.

Cadavru gasit in Venus

Ieri dimineata, Politia statiunii Neptun a fost sesizata de faptul ca in apele marii din statiunea Venus, in zona Hotelului Silvia, pluteste un cadavru. In urma verificarilor s-a stabilit ca este vorba despre Constantin B., de 44 de ani, din Bucuresti. Duminica dupa-amiaza, el a intrat sa faca baie si nu a mai revenit la mal.

Cele mai citite

9 persoane rănite și pagube raportate în urma cutremurului din Japonia

Cutremurul care a lovit sud-vestul Japoniei s-a soldat cu 9 persoane rănite şi a provocat pagube, au anunţat joi autorităţile. Seismul cu magnitudinea de 6,6...

România și-a aflat adversarele de la Campionatul European de handbal feminin. Cum arată grupa tricolorelor

Naționala de handbal feminin a României a fost repartizată în Grupa B, alături de echipele Muntenegrului, Cehiei şi Serbiei, la Campionatul European care va...

Nicușor Dan cere bani pe internet, pe motiv că în acest mod ajuți Bucureștiul

Pe facebook a apărut o reclamă care ar fi plătită de Nicușor Dan, reclamă care le solicită românilor să doneze bani pentru Nicușor Dan,...
Ultima oră
Pe aceeași temă