10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Breviar

Concurs National “Tanarul Jurnalist al Anului”- editia a Vll-a

In acest an, Concursul National Tanarul Jurnalist al Anului, aflat la cea de-a saptea editie, a avut urmatoarele sectiuni: Cultura, Telecomunicatii, Social, Sanatate, Economic/Afaceri, Media/ Publicitate si Financiar/ Bancar. Rolul acestui concurs anual este acela de a desemna (pe baza articolelor publicate in anul precedent) pe “cel mai promitator tanar jurnalist”. Pentru fiecare domeniu s-au primit 150 de inscrieri de la jurnalisti din intreaga tara, iar in urma jurizarii au fost desemnati, pentru fiecare sectiune, cate un castigator al Marelui Premiu (in valoare de 1.000 euro fiecare) si cate doua mentiuni (in valoare de cate 100 euro).

Duzii din sectorul 6, atacati de “omizile paroase”

Centrul de Protectie a Plantelor Bucuresti efectueaza in aceasta perioada stropiri pentru eliminarea daunatorilor vegetali pe raza sectorului 6. Este vorba in special de specia “omida paroasa”, fiind vizate cu predilectie spatiile verzi, parcurile si gradinile publice, unde se afla duzi – arborii cei mai afectati de aceasta specie de omizi. Reprezentantii asociatiilor de proprietari care observa prezenta insectelor in copaci trebuie sa se adreseze autoritatilor locale. “Inspectorii Biroului de Control Sanitar-Veterinar si Fitosanitar se vor deplasa imediat la fata locului si vor face constatari, dupa care se va trece la combaterea propriu-zisa”, a declarat primarul Cristian Poteras. Aparitia daunatorilor – afide, acarieni, molii, mana sau rugina – poate fi semnalata la telefonul 413.18.56 – Centrul de Protectie a Plantelor, sau la 314.86.43, 212.63.24, int. 385 – Biroul de Control Sanitar-Veterinar si Fitosanitar. Programul de lucru cu publicul este: luni, intre orele 9 si 17; marti, miercuri si joi, intre orele 9 si 19; vineri si sambata, intre orele 9 si 14. In cazul proprietatilor particulare (curti, gradini etc.), stropirile trebuie efectuate de catre proprietari.

Constructiile ilegale din sectorul 3, demolate

Actiunile de desfiintare a constructiilor amplasate ilegal pe domeniul public si privat sunt continuate, in aceasta saptamana, de Primaria sectorului 3. Inspectorii Biroului Disciplina in Constructii, in colaborare cu Administratia Domeniului Public Bucuresti, S.C. Rosal Grup S.R.L si Rosal Ecologic vor interveni in zonele: Bd. Basarabia nr. 256, str. Iosif Hodos nr. 1, str. Jean Steriadi nr. 11, 17 si 24, str. Iosif Albu, Aleea Ciucea nr. 1, str. Postavarului nr. 1, Bd. Nicolae Grigorescu nr. 55, intersectia Th. Pallady-str. Trapezului, str. Prevederii nr. 9. De asemenea, utilajele vor demola si chioscurile neautorizate de la intersectia strazilor Baba Novac cu Ion Tuculescu, str. Agatha Barsescu – str. Muzicii, str. Mircea Badescu nr. 22, str. Nerva Traian nr. 14. Simultan, vor fi finalizate lucrarile de demolare a constructiilor ilegale de pe Bd. 1 Decembrie 1918 nr. 35, Bd. Theodor Pallady nr. 18, str. Liviu Rebreanu – str. Odobesti, statia RATB din fata Policlinicii Vitan, str. Papazoglu, str. Ramnicu Sarat nr. 1-5 si str. Liviu Rebreanu nr. 3. Problemele speciale din acest domeniu pot fi semnalate la Dispeceratul nonstop 9854.

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă