20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialBenzinarii amendate de Garda de Mediu, la Sibiu

Benzinarii amendate de Garda de Mediu, la Sibiu

Comisarii Garzii de Mediu Sibiu au amendat mai multe benzinarii in urma unor controale care au vizat impactul negativ asupra mediului. Una dintre societatile sanctionate este SC “Ana Oil” SRL, cunoscut distribuitor de carburanti din judet, care a fost amendata cu 4.000 de lei noi (40 de milioane de lei vechi) pentru lipsa autorizatiei de mediu.
In urma unui control al comisarilor de mediu sibieni, reprezentantii societatii au fost sfatuiti sa initieze demersurile legale pentru obtinerea autorizatiei de functionare de mediu, document care certifica faptul ca activitatea companiei are un efect controlat asupra mediului inconjurator.
Alte firme sanctionate au fost “Romanofir” SA Talmaciu si “Carmolimp” SRL Vestem au primit amenzi de 3.000, respectiv 1.500 de lei noi pentru nerealizarea masurilor impuse in urma unor controale anterioare. In acest an, Garda de Mediu a devenit serviciu regional care controleaza impactul activitatilor industriale asupra mediului, in mai multe judete din centrul tarii, intre care Alba, Brasov, Covasna, Mures si Harghita.
Potrivit reprezentantilor institutiei, in alte cateva localitati au avut loc in ultima perioada diverse abateri de la normele de protectia mediului. Cea mai grava a fost inregistrata la Cugir (judetul Alba), unde o deversare de ape uzate ce contineau cianuri, a afectat populatia piscicola a raului Cugir.
Deversarea a survenit in conditii ce urmeaza sa fie elucidate de inspectorii de mediu de pe platforma industriala a “Uzinei Mecanice Cugir”, dar interventia prompta a specialistilor de mediu a redus proportiile dezastrului. Continutul bailor de evacuare a fost neutralizat corespunzator, iar gurile de evacuare a reziduurilor de la atelierul mecanic al societatii au fost, potrivit comisarilor, blindate. Unitatea industriala a fost amendata cu alte 7.000 de lei noi pentru neglijenta.
In judetele pe care le coordoneaza, Garda de Mediu de la Sibiu a dat amenzi de peste 91.900 de lei noi pentru un numar foarte mare de abateri de la normele de mediu.

Cele mai citite

Zeci de angajați ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor fi disponibilizați de luni

Circa 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni,...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...
Ultima oră
Pe aceeași temă