19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialBeniamin Rus vrea FC Bihor Oradea

Beniamin Rus vrea FC Bihor Oradea

Omul de afaceri Beniamin Rus este interesat de achizitionarea pachetului majoritar al FC Bihor Oradea.

Firma omului de afaceri Beniamin Rus, Selina, este singura care s-a inscris pentru cumpararea FC Bihor Oradea, licitatie al carei termen limita pentru depunerea ofertelor expira vineri. "Selina a cumparat caietul. La mine a mai venit cineva care s-a interesat exclusiv de pret si s-a recomandat ca fiind din Ungaria. N-a vrut sa stie ce cuprinde pachetul vandut, a cerut sa afle strict suma ceruta", a declarat Eduard Florea, director in cadrul Primariei Oradea.
Beniamin Rus a declarat ca pretul cerut de Primaria Oradea este prea mare si va incerca sa negocieze. "Eram interesat de oferta Primariei. Oferta lor nu este foarte atragatoare, dar vom participa la licitatie. Poate e impropriu spus licitatie, negociere e mai aproape de adevar", a precizat Beniamin Rus, proprietarul Selina.
Primaria Oradea a decis sa vanda pachetul detinut la FC Bihor, care cuprinde 67.02% din societate. Pretul de pornire este de 67 miliarde de lei vechi, in conditiile in care valoarea intregului pachet a fost de 100 miliarde lei vechi.
Pachetul majoritar al clubului a ajuns in proprietatea Consiliului Local in 2003, cand FC Bihor se afla in Liga I. Clubul a fost cumparat de la omul de afaceri Marius Vizer. CL Oradea a platit atunci pentru 64% circa 800.000 de dolari.
O pondere a aporturilor financiare la FC Bihor arata ca peste 66% din bani sunt contributia Consiliului Local, 22,49%, cea a Consiliului Judetean, 0,35 % din bani provin din veniturile proprii ale clubului iar restul sunt sponsorizari provenite de la SC Drumuri Orasenesti SA si Electrocentrale SA, aflate in subordinea Primariei Oradea.

Cele mai citite

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...

Încercare disperată a avocaților lui Mario Iorgulescu de a-l scăpa de închisoare: „Suferă de leziuni cerebrale încă din copilărie”

Avocaţii lui Mario Iorgulescu încearcă să-l scape pe tânăr de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare pentru omor, susţinând că are...

Welkins: Excelență în siguranță și inovație pentru clădiri

În lumea modernă, unde siguranța, accesibilitatea și iluminarea sunt priorități esențiale, compania Welkins Fire Protection Solutions SRL se remarcă ca un lider în furnizarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă