Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Bazarul din Suceava, cu 1.800 de comercianţi, a fost ÎNCHIS pentru că nu respectă normele PSI

Bazarul din Suceava a fost închis, luni, în urma verificărilor făcute de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 09.11.2015 - 17:25

Bazarul din Suceava a fost închis, luni, în urma verificărilor făcute de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, informează Mediafax.

Complexul comercial a fost închis întrucât nu respectă normele de pază şi siguranţă la incendii. El ar putea reîncepe să funcționeze după ce se vor îndeplini mai multe cerințe pe care ISU le-a transmis Primăriei Suceava.

Şeful ISU Suceava, generalul Ion Burlui, a declarat că activitatea din Bazarul din Suceava a fost suspendată după controlul de luni dimineaţa şi că bazarul va fi redeschis după ce vor fi respectate normele impuse.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că nu este o surpriză, menţionând că i-a atenţionat pe comercianţi că se va ajunge în această situaţie.

Lungu a spus că ISU Suceava a impus Primăriei să soluţioneze mai multe probleme, principala fiind legată de asigurarea căilor de acces pentru maşinile de pompieri şi funcţionarea hidranţilor.

Totodată, trebuie să fie făcute mai multe exerciţii de intervenţie la incendiu şi folosirea hidranţilor, refacerea unor instalaţii electrice care sunt improvizate, dar şi delimitarea bazarului municipalităţii de partea privată a bazarului.

Primarul a spus că măsurile imediate impuse de ISU ar urma să fie puse în aplicare în cel mai scurt timp.

El a explicat că aproximativ 150-200 de chioşcuri ar urma să fie mutate şi că speră că proprietarii lor vor înţelege această situaţie şi vor accepta mutarea, menţionând că o parte dintre ei şi-au exprimat deja acordul.

Lungu a menţionat că în bazar sunt în prezent circa 1.800 de comercianţi.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, declara, miercuri, într-o conferinţă de presă, că, în cazul respectării normelor de intervenţie şi stingere a incendiilor, "o problemă mare" este legată de bazarul din municipiu, care nu are autorizaţie din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava avertiza că există riscul închiderii acestui centru comercial.

Citește totul despre:

Comentarii