21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialBani pentru plata pensiilor, disparuti de la un postas din Hunedoara

Bani pentru plata pensiilor, disparuti de la un postas din Hunedoara

Cateva zeci de pensionari din municipiul Hunedoara au asteptat in zadar sa le aduca postasul pensiile. Acesta din urma sustine ca a fost acostat de doi necunoscuti, care i-au furat suma de 96 de milioane de lei.
De asemenea, factorul postal a afirmat ca nu a observat lipsa banilor decat dupa doua ore, cand nu a mai avut bani sa le dea pensionarilor.
Politia municipiului a fost anuntata, marti seara, de catre dirigintele unui oficiu postal din Hunedoara ca unul dintre postasi sustine ca i-au fost sustrase aproape 100 de milioane de lei. Maria B., in varsta de 51 de ani, le-a declarat oamenilor legii ca a fost acostata in timp ce era pe teren de un cetatean italian si translatorul acestuia, care au rugat-o sa le arate bancnotele noi de lei grei.
Femeia le-a mai spus politistilor ca a scos punga cu bani din geanta de postas, in care erau 199 de milioane de lei (19.900 lei grei) din care a luat mai multe bancnote si monede noi si le-a aratat italianului. Ea a adaugat ca pe urma a pus punga in geanta si si-a vazut de drum. A distribuit pensiile pana in jurul orei 15.00, cand si-a dat seama ca nu-i ajung banii. S-a intors la oficiul postal si a socotit. Ea sustine ca in urma calculului facut ii lipseau 96 de milioane si ii banuieste pe cei doi ca i-au sustras aceasta suma.
Oamenii legii au demarat o ancheta si incearca sa stabileasca imprejurarile in care s-a produs incidentul.
“In acesta cauza, cercetarile sunt continuate pentru lamurirea tuturor imprejurarilor in care s-au produs cele sesizate, deoarece exista suspiciuni cu privire la veridicitatea acestora”, a afirmat purtatorul de cuvant al IPJ, inspectorul principal Magda Popa.
Postasita a dus, ieri, la serviciu o suma de bani egala cu cea care lipsea, pentru a acoperi paguba creata. Banii au fost folositi pentru a distribui pensiile a peste 50 de persoane.

Cele mai citite

Șoc în România. Un primar a fost găsit spânzurat!

O tragedie a lovit comunitatea din comuna Vințu de Jos! Primarul Petru Ioan Barbu a fost găsit spânzurat într-o anexă a propriei sale locuințe....

Ciucă susține că România are o situație economică solidă, construită de guvernarea liberală, deși premierul și jumătate dintre miniștri sunt de la PSD

Nicolae Ciucă, președintele Senatului și al PNL, anunță că Agenția S&P a reconfirmat ratingul suveran al României și subliniază că decizia agenției de rating...

Președintele polonez Duda ar urma să se întâlnească cu Trump

Președintele polonez Andrzej Duda a declarat că s-ar putea întâlni cu Donald Trump în timpul unei vizite la New York săptămâna aceasta, în timp...
Ultima oră
Pe aceeași temă