Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Bani europeni pentru dezvoltare

Judetul Constanta este angrenat in mai multe proiecte de cooperare transfrontaliera, care fac parte din politica de dezvoltare regionala a tarii noastre si reflecta interesul tarilor candidate in vederea integrarii in Uniunea Europeana. Unul ...

Share

Cristian Hagi 0 comentarii

16.08.2005 - 00:00
Judetul Constanta este angrenat in mai multe proiecte de cooperare transfrontaliera, care fac parte din politica de dezvoltare regionala a tarii noastre si reflecta interesul tarilor candidate in vederea integrarii in Uniunea Europeana. Unul dintre aceste proiecte este initiat de Camera de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta. Aceasta initiativa este sustinuta prin fonduri comunitare. Reprezentantii CCINA spun ca, pentru judetul Constanta, fondurile PHARE CBC reprezinta o posibilitate prin care institutiile publice, organizatiile nonguvernamentale si firmele isi pot crea noi conexiuni sau pot intari legaturile existente cu vecinii bulgari.
Programul CBC Romania - Bulgaria, conform memorandumului de finantare, dureaza pana pe 30 noiembrie 2006 si are ca obiectiv promovarea unei bune vecinatati si stabilitati in regiunea de granita a Romaniei si Bulgariei prin finantarea proiectelor ce pot aduce beneficii de ambele parti ale frontierei. Prioritatile programului sunt imbunatatirea infrastructurii, dezvoltarea economica, protectia si managementul mediului, actiuni la nivel interuman.
In ceea ce priveste prima masura, se urmareste in special dezvoltarea infrastructurii de transport si accesibilitatea in zona de granita si imbunatatirea managementului transfrontalier. Dezvoltarea economica are ca scop intarirea sectorului IMM-urilor. Actiunile la nivel interuman se refera la schimburi culturale, cooperare in domeniul sanatatii, sport si recreere, ocuparea fortei de munca.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...