Avocatul Poporului, împotriva radarelor fixe

Gheorghe Iancu contestă legalitatea înregistrărilor audio-video cu şoferi, propuse de Poliţia Rutieră. Avocatul Poporului, Gheorghe Iancu, a anunţat vineri, la Constanţa, că pe baza unei informaţii de presă, a cerut ...

Share

Petrica Rachita 0 comentarii

02.01.2012 - 17:58
Gheorghe Iancu contestă legalitatea înregistrărilor audio-video cu şoferi, propuse de Poliţia Rutieră.


Avocatul Poporului, Gheorghe Iancu, a anunţat vineri, la Constanţa, că pe baza unei informaţii de presă, a cerut colegilor săi formularea unei întâmpinări de neconstituţionalitate, vizavi de o iniţiativă a poliţiei rutiere privind înregistrarea audio-video a tuturor şoferilor opriţi în trafic. „Măsura înregistrărilor audio-video, pe care Poliţia Rutieră o are în vedere în relaţiile cu şoferii opriţi în trafic, este ilegală, cel puţin pentru moment. O lege din 2001 interzice înregistrările audio-video despre care se vorbeşte, dacă persoana vizată nu este de acord cu acest lucru sau dacă acele camere nu sunt reglementate prin lege. Ei vor să folosească acele mijloace de înregistrare pentru că aşa vor ei, dar nu este legal. Ne vom sesiza imediat după Anul Nou", a declarat avocatul poporului.

Afirmaţiile acestuia au fost făcute în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată la sediul Prefecturii Constanţa, în cadrul căreia au fost prezentate obiectivele şi viziunea de organizare a instituţiei Avocatului Poporului.


În context, Gheorghe Iancu a reliefat importanţa pe care o acordă colaborării cu Instituţia prefectului, perspectiva înfiinţării instituţiei Avocatul Copilului, strategia organizării regionale şi a birourilor teritoriale ale Avocatului Poporului, precum şi aspecte privind autosesizarea Avocatului Poporului, ridicarea excepţiilor de neconstituţionalitate sau recursul în interesul legii.


Citește totul despre:

Comentarii