15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialAverile judecatorilor din Bihor

Averile judecatorilor din Bihor

Judecatorii bihoreni si-au actualizat declaratiile de avere. Potrivit celor scrise in acte, asestia sunt modesti. O mica parte din ei ies din tipar si detin mai mult de o locuinta, active si depozite bancare. Cel mai mare salariu il are un magistrat de la Curtea de Apel Oradea, de aproximativ 700 de milioane de lei anual.
Magistratii din instantele aflate in Oradea sunt printre cei mai instariti. Elena Bocse de la Curtea de Apel, se numara printre cei mai bogati, aceasta detinand patru apartamente in Oradea, un autoturism Dacia, actiuni in valoare de 4 miliarde lei la diferite firme si peste 600.000 de actiuni care sunt cotate la bursa si a caror valoare nu a fost trecuta. Ea primeste anual un salariu de circa 300 de milioane de lei. Un alt magistrat, Marinela Bota, tot de la Curtea de Apel, are un apartament in Oradea, doua case in Beius, 3.000 de mp de teren si primeste anual un salariu de 200 milioane lei.
Judecatorul Dana Cigan, de la aceeasi institutie, detine un apartament si o casa cu trei apartamente in municipiul resedinta de judet, iar la rubrica “spatii cu alta destinatie” figureaza cu un imobil in zona turistica Valea Draganului. Ea mai are un autoturism Isuzu si o asigurare pe viata in valoare de 362 de milioane de lei. Salariul acesteia se ridica la peste 300 milioane lei de la Curtea de Apel si alte 50 de milioane de la Universitatea din Oradea, unde este profesor. Sotul acesteia este avocat si are venituri de peste 400 de milioane de lei anual.
La randul sau, magistratul Marilena Crisan figureaza cu peste 6 hectare de teren in Satu Mare, doua case in acelasi judet, iar salariul ei se ridica la circa 400 milioane lei pe an. Maria Gales, tot de la Curtea de Apel, are doua apartamente in Oradea, un Citroen Xsara, un depozit de 20.000 de euro si un salariu anual de peste 260 milioane de lei. Sotul magistratului este procuror si are peste 300 de milioane de lei salariu.
Presedintele Curtii de Apel, Gheorghe Groza, detine 620 de mp teren intravilan, un apartament si o casa in Oradea, o casa in Satu Mare, un autoturism Opel Astra, un depozit de 250 de milioane de lei in banca, iar salariul acestuia este de aproape 500 de milioane de lei pe an.
Printre magistratii instariti din cadrul aceleiasi instante se numara si Aurora Popa. Judecatorul detine, potrivit declaratiei de avere, peste 15 hectare de teren, trei case in Sacadat si doua apartamente in Oradea. Magistratul are, insa, si datorii. Peste 40.000 de euro pentru cumpararea unui apartament si mai figureaza cu 20.000 de euro ca girant. Salariul sau se ridica la aproximativ 280 de milioane de lei pe an.
Printre judecatorii Curtii de Apel se numara cel cu salariul cel mai mare din instantele bihorene. Astfel, Angela Berger are un venit anual de aproape 750 de milioane de lei. Aceasta detine un apartament in Oradea, o casa in Alesd si un autoturism Opel Astra.
Tot un judecator instarit este si Viorica Sidic, de la Tribunalul Bihor. Ea detine doua apartamente in Oradea, o Dacia Solenza, depozit de 180 milioane de lei la BCR, 1.000 de dolari la BRD, 47 de milioane de lei la CEC, alte 75 milioane de lei la BRD si 45 milioane de lei la Banca “Transilvania”. Salariul acesteia se ridica la circa 400 milioane de lei.
De asemenea, magistratul Irina Popovici are trecute in declaratia de avere 30 de hectare de teren agricol, peste un hectar teren forestier, doua case si un apartament in Oradea, un autoturism Dacia, un VW, un tractor si o combina. Salariul magistratului se ridica la peste 260 milioane de lei anual.
Presedintele Tribunalului Bihor, Vasile Poenariu, este mai modest. Acesta detine peste 2.000 de mp de teren, un apartament in Oradea, o casa in Haieu, doua autoturisme si salariul anul este de aproape 240 de milioane de lei.
Printre cei mai bogati judecatori de la aceasta instanta se numara Dana Cosma. Potrivit declaratiei de avere, judecatorul detine 4.000 de mp de teren intravilan in localitatea Ginta, o casa si un apartament in Oradea, doua case in Ginta si un autoturism Cielo. Magistratul mai are depozite de circa 500 milioane de lei si actiuni a caror valoare depasesc 80.000 de euro. Salariul acesteia este de 250 milioane de lei pe an.
Judecatorii din Oradea sunt printre cei mai modesti magistrati din judet. Unul dintre magistratii cu avere este Crenguta Craciun, care detine trei apartamente in Oradea si un salariu de peste 200 de milioane de lei, dar si datorii de circa 18.000 de euro la diferite banci.
La judecatoriile din judet, magistratii au, de regula, venituri modeste. Sunt cativa care ies din tipar, insa averile lor nu sunt foarte mari. Presedintele Judecatoriei din Alesd, Anca Cipleu, are 14.000 mp de teren agricol, o casa si un Opel Astra. Totodata, mai detine un cont bancar de peste 250 milioane de lei, iar salariul ei este de circa 280 milioane de lei.
Presedintele Judecatoriei din Beius, Vasile Birau, se numara printre cei mai instariti din judet. Acesta si-a trecut in declaratia de avere peste 4.500 mp de teren intravilan, peste 9.000 de mp de teren agricol, circa 4.600 mp de teren forestier si aproape 1.900 de mp de fanete. El mai este proprietarul unui apartament in Beius, unul in Oradea, o casa in Vintere si o casa de vacanta in Gurani. Magistratul mai detine un autoturism Dacia, iar anul trecut a vandut un Audi cu 250 milioane de lei. El si-a mai trecut in declaratia de avere un depozit bancar de 17.000 de euro si un salariu de 300 milioane de lei pe an.
Judecatorul Gheorghe Degau, tot de la instanta din Beius, are aproape 1.000 de mp teren agriciol, o casa, un apartament in Oradea, cumparat in 2005, un autoturism Audi, un cont bancar de 42.000 de euro si un salariu de aproape 250 milioane de lei anual. Presedintele Judecatoriei Salonta, Ovidiu Bojan, are 4.100 mp de teren, doua apartamente, un autoturism Matiz si unul Dacia, precum si 5.400 de euro la banca. Salariul acestuia este de 240 de milioane de lei pe an.
La Judecatoria Marghita, presedintele Claudia Stanciu a trecut in declaratia de avere ca are in proprietate doua apartamente in Cluj-Napoca, unul in Oradea, un autoturism Logan si 400 milioane de lei salariu pe an.
Magistratul a vandut un autoturism cu 170 de milioane de lei si un teren pe care a luat aproape 280 milioane de lei. Totodata, acesta a trecut si datorii de 50 de milioane de lei la CAR si la banca 15.000 de euro.

Cele mai citite

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Cât de des ar trebui să faci rotația anvelopelor?

Deoarece anvelopele se uzează diferit pe puntea față comparativ cu cele de pe puntea spate, acestea trebuie rotite periodic pentru a nu ajunge în...

Mari personalități artistice vor fi prezente la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu din iunie

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) va aduce în România, în perioada 21-30 iunie, numeroase personalităţii mondiale...
Ultima oră
Pe aceeași temă