Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Autoritatile au simulat un cutremur si o viitura din birou

Bucurestenii s-au obisnuit sa vada tot felul de simulari de catastrofe, dar pe ultima au ratat-o. Aceasta din cauza ca exercitiul de alarmare s-a desfasurat in birou, si nu pe teren, asa cum se obisnuieste. Reprezentantii Prefecturii, ...

Share

Rl online 0 comentarii

27.07.2005 - 00:00
Bucurestenii s-au obisnuit sa vada tot felul de simulari de catastrofe, dar pe ultima au ratat-o. Aceasta din cauza ca exercitiul de alarmare s-a desfasurat in birou, si nu pe teren, asa cum se obisnuieste.

Reprezentantii Prefecturii, ai Primariei Sectorului 6 si ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta au simulat aparitia unei fisuri in barajul de la Lacul Morii si producerea unui cutremur cu o intensitate de 7,2 grade pe scara Richter. Fortele de interventie nu au fost deplasate pe teren pentru a se urmari rapiditatea cu care intervin. Totul s-a simulat din birou, pe o harta, iar responsabilii s-au intrebat unii pe altii cat de repede ar putea interveni. Bineinteles ca totul a iesit cum trebuie. Sirenele au fost puse in functiune in trei-cinci secunde si au alarmat populatia, pentru a evacua zona afectata, doar teoretic.
Exercitiul la plansa a mers cum trebuie, dar pregatirea practica nu a fost testata, din lipsa de efective. Elicopterele, militarii, pompierii, jandarmii, corturile si alte materiale pentru interventia in caz de calamitate au fost trimise in judetele inundate.
Cu alte cuvinte, au avut misiuni reale si nu au putut fi mobilizati pentru simulare. Aceasta a fost amanata de la sfarsitul lui aprilie la sfarsitul lui iulie, dar nici de aceasta data fortele de interventie si echipamentele nu au fost disponibile. Autoritatile si-au imaginat cum fisura din barajul de la Lacul Morii produce o viitura cu o inaltime de pana la doi metri, care ar duce la inundarea zonei invecinate. Concluziile simularii au fost si ele teoretice: o implicare activa si un dialog permanent intre primarii de sector si serviciile implicate in gestionarea situatiilor de urgenta din cadrul primariilor, aplicarea principiului complementaritatii atunci cand se completeaza baza materiala etc.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...