6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialAudieri in ancheta accidentului de munca de la Dej

Audieri in ancheta accidentului de munca de la Dej

Sapte persoane de la Combinatul de Celuloza si Hartie “Somes” Dej au fost audiate in legatura cu accidentul produs joia trecuta, in urma caruia sase muncitori au fost raniti. Seful Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM), Marian Ciplea, a declarat ca martorul-cheie al audierilor a fost mecanicul care a manevrat panoul de comanda al utilajelor. El este singurul care a scapat nevatamat in urma exploziei.
Conform anchetei, mecanicul ar fi ignorat semnalul luminos al instalatiei computerizate, care avertiza asupra unui posibil pericol, si a deschis un robinet pentru desfundarea unei pompe. O teava cu soda caustica a explodat, iar jetul fierbinte i-a improscat pe ceilalti sase muncitori care se aflau in acel loc. Reprezentantii ITM au afirmat ca vor sa interogheze si victimele, imediat ce starea lor de sanatate va permite acest lucru.
In urma cu patru zile, sase muncitori de la Combinatul “Somes” SA au fost grav raniti intr-un accident de munca. Doi dintre ei au suferit arsuri pe mai mult de 80 la suta din suprafata corpului si se zbat intre viata si moarte. Alti doi se afla internati in stare foarte grava la Bucuresti, iar un altul este internat la Unitatea de Primire a Urgentelor de la Spitalul Judetean Cluj-Napoca. Cel de-al saselea muncitor, ars pe zece la suta din suprafata corpului, este internat la Spitalul Municipal Dej.
Oamenii au fost opariti cu pasta de celuloza si cu soda caustica incalzite la 80 de grade Celsius. Este vorba de maistrul Alexandru Vass, de electricianul Adrian Dan, de operatorii chimisti Alexandru Etedi, Valerian Pop, Stefan Szanto si de muncitorul Ovidiu Muresan.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă