23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialAsociatia Romana a Apei se intruneste la malul marii

Asociatia Romana a Apei se intruneste la malul marii

Consiliul Director al Asociatiei Romane a Apei a hotarat, in sedinta din luna iulie, ca sedinta Comitetului National de Conducere pe trimestrul III 2005 sa se desfasoare la Constanta, ca urmare a rezultatelor deosebite avute de Regia Autonoma Judeteana de Apa Constanta in ultimii doi ani.

Sedinta se va desfasura in perioada 17-19 august, in statiunea Mamaia, la hotelul “Bavaria Blue”, iar succesul si greutatea sedintei sunt date si de participarea unor oaspeti de seama: secretari de stat din cadrul Ministerului Mediului, Ministerului Transporturilor si Ministerul Administratiei; conducerea ARA, directorii celor mai reprezentative regii de apa din tara, dar si reprezentanti ai autoritatilor locale. Sedinta CNC Ð ARA se va desfasura pe data de 18 august, incepand de la ora 13,30. Pe ordinea de zi figureaza mai multe puncte de discutii, printre care si managementul schimbarii in domeniul finantarii serviciilor publice de alimentare cu apa potabila si canalizare si managementul schimbarilor in domeniul calitatii apelor uzate.
Pe data de 19 august 2005 se va desfasura sedinta comisiei patronale ARA, in care se va pune accentul pe stadiul de aplicare al Contractului Colectiv de Munca la operatorii de servicii de apa si canalizare. In partea a doua a zilei, atentia membrilor CNC Ð ARA se va indrepta spre RAJA Constanta, mai precis asupra studiului de caz: “Performantele managementului RAJA Constanta”, prin care se va realiza un fructuos schimb de experienta intre operatorii de servicii.

Obiectivele ARA

Asociatia Romana a Apei este o asociatie autonoma patronala si profesionala, infiintata la 15 iunie 1995 sub denumirea de Comitetul National al Producatorilor si Distribuitorilor de Apa din Romania. In 1999 isi ia denumirea actuala, iar in 2003, pe langa atributele profesionale, preia si responsabilitatile patronale. ARA reprezinta, promoveaza, apara si sustine interesele patronale si profesionale ale membrilor sai: operatori de servicii publice de alimentare cu apa si canalizare si administratori ai resurselor de apa si ai infrastructurii de gospodarire a apei, in relatiile cu autoritatile, cu alte persoane juridice si fizice si un sindicatele reprezentative din ramura.
Totodata, intareste autoritatea si prestigiul social al tuturor membrilor sai. Printre obiectivele principale si formele de activitate ale asociatiei se numara si initierea, elaborarea si promovarea strategiilor si a programelor de investitii; sprijina introducerea progresului tehnic si stiintific in domeniul apei si asigura consultanta tehnica, manageriala si cooperarea internationala. Toate aceste actiuni sunt coordonate, la nivel national, de Comitetul National de Conducere, ai carui reprezentanti se intalnesc trimestrial.

Cele mai citite

Duel între Danielle Collins şi Elena Rîbakina în finala turneului WTA de la Miami

Finala WTA 1.000 de la Miami le va pune față în față pe americanca Danielle Collins şi kazaha Elena Rîbakina, ambele jucătoare câștigându-și semifinalele...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

1 din 2 elevi, victimă a bullyingului

Un procent covârșitor de elevi - 81% - afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, în vreme ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă