Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Asistentii medicali se pregatesc de greva

Criza din sistemul de sanatate a cuprins nu numai pacientii, ci si cadrele medicale, fie ca este vorba despre doctori sau asistenti. Acestia din urma sunt "in razboi" de mai mult timp cu Ministerul Sanatatii, pentru acordarea unor majorari ...

Share

Cristian Hagi 0 comentarii

03.06.2005 - 00:00
Criza din sistemul de sanatate a cuprins nu numai pacientii, ci si cadrele medicale, fie ca este vorba despre doctori sau asistenti.
Acestia din urma sunt "in razboi" de mai mult timp cu Ministerul Sanatatii, pentru acordarea unor majorari salariale si a altor beneficii. Ieri a avut loc un miting de protest al Federatiei Sanitas, in Bucuresti, la care au participat, pe langa cateva mii de sindicalisti din intreaga tara, si 106 de la Siampa Sanitas Constanta.

Pe aici nu se trece!

Sindicalistii constanteni s-au deplasat in Bucuresti cu doua autocare, dis-de-dimineata. Mitingul trebuia sa inceapa la ora 11.00, in Piata Revolutiei. Ani Borsi, liderul Siampa Sanitas Constanta, a declarat ca autovehiculele au fost oprite la intrarea in Bucuresti si preluate de un echipaj al jandarmilor. La ora 10.58, autocarele pline cu protestatari constanteni erau inca plimbate undeva, pe soseaua de centura a capitalei, departe de Piata Revolutiei, unde trebuia sa inceapa mitingul. Oamenii erau disperati si multi dintre ei au vrut sa coboare si sa plece cu taxiul spre locul protestului. "Si celelalte delegatii din tara au fost deturnate la celelalte intrari in Bucuresti. Vom ajunge insa la miting. Ce vor face, vor pune tancurile pe noi?", spune Ani Borsi. Sindicalistii constanteni s-au comportat pe tot parcursul mitingului civilizat, in ciuda "deturnarii" de tip mafiot a Jandarmeriei.

Inca doua saptamani

Conflictul de munca dintre sindicat si Ministerul Sanatatii a fost deschis. Presedintele Siampa Sanitas Constanta spune ca actiunea a fost inregistrata la Directia de Munca si ca, daca nu se va lua nici o decizie pozitiva, pana cel mult pe 15 iunie se va declansa greva de protest. Revendicarile acestora includ plata integrala a salariilor si a sporurilor specifice, potrivit legii si contractului colectiv de munca in vigoare. De asemenea, sindicalistii solicita acordarea a 20 de tichete de masa lunar pentru fiecare salariat. Membrii Federatiei Sanitas doresc si acordarea celui de-al 13-lea salariu, asigurarea locurilor de munca, finalizarea contractului colectiv de munca la nivel de ramura, dar si verificarea riguroasa a externalizarilor si privatizarilor din sistem.

Citește totul despre:

Comentarii