13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialArtistii mureseni refuza sa doneze lucrari pentru sinistrati

Artistii mureseni refuza sa doneze lucrari pentru sinistrati

Apelul lansat de ministrul Culturii si Cultelor, Mona Musca, tuturor artistilor romani de a dona cel putin cate o lucrare pentru sprijinirea familiilor afectate de inundatii nu a avut succes in judetul Mures. Astfel, pana saptamana trecuta nici un artist de aici nu a facut acest gest umanitar, care ar fi trebuit sa culmineze cu o licitatie in urma careia operele sa aduca fonduri pentru sprijinirea sinistratilor.
Dezamagite de atitudinea oamenilor de cultura mureseni, membrele Organizatiei de Femei a filialei PNL au facut demersuri sa fie reluat apelul. “Femeile liberale relanseaza apelul de suflet pentru sprijinirea familiilor sinistrate adresat artistilor, colectionarilor si iubitorilor de cultura”, se arata in comunicatul de presa transmis de membrele PNL din judet la finele saptamanii trecute.
In ciuda retinerii artistilor de a renunta la operele lor in scop caritabil, autoritatile judetene au trimis deja cateva transporturi saptamana trecuta spre localitati din Moldova afectate de inundatii. Programul demarat de Prefectura in acest scop se intituleaza “Mures pentru Romania” si se adreseaza, in primul rand, locuitorilor din zona Vrancea, catre care au fost trimise deja alimente si imbracaminte. Printre donatori se numara si ofiterii din cadrul Centrului Judetean de Jandarmi, care trimit in zona un camion cu apa minerala.
Inundatiile din acest an au afectat si judetul Mures, reconstructia zonelor calamitate de aici presupunand, potrivit unui calcul al Prefecturii, un efort financiar de circa 172 de miliarde lei, din fondul de rezerva al Guvernului Romaniei fiind deblocate pana in prezent doar 50 de miliarde lei.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă