12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialArsuri provocate de apa minerala toxica

Arsuri provocate de apa minerala toxica

Doua persoane din municipiul Blaj, sot si sotie, au fost internate, marti seara, la Spitalul Judetean Alba cu arsuri in zona gatului dupa ce au consumat apa minerala ambalata in sticla de un litru. Directorul institutiei medicale, doctorul Calin Potor, a declarat ca cei doi, Vasile si Paraschiva Mihu, in varsta de 60 de ani, respectiv 59 de ani, au fost internati cu arsuri esofagiene si in zona gurii.
Pacientii au ajuns in cursul zilei de duminica la Spitalul Municipal din Blaj, de unde au fost transferati, miercuri, la Sectia ORL a institutiei sanitare din Alba Iulia. Din cauza ranilor, ei sunt alimentati deocamdata doar artificial, cu perfuzii. Acestia au precizat ca intentioneaza sa dea in judecata firma producatoare a apei minerale (Perla Harghitei) care, potrivit lor, ar sta la baza problemelor medicale cu care se confrunta in prezent.
Vasile si Paraschiva Mihu au declarat ca au cumparat apa minerala sambata, dupa ce s-au intors de la camp, de la un chiosc alimentar situat in apropiere de locuinta lor. Imediat dupa ce au baut apa dintr-o sticla, ei au simtit arsuri in gat, fiind necesara spitalizarea lor.
O ancheta in acest caz a fost declansata si de inspectorii Oficiului pentru Protectia Consumatorului Alba, care au prelevat probe de pe sticla, pentru a afla despre ce substanta poate fi vorba si au inceput un control si la chioscul alimentar de unde au fost cumparat produsul.

Cele mai citite

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă