Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

ARBAC insista pentru aplicarea sistemului pausal

Conducerea Agentiei de Reglementare a Nivelelor de Servicii Apa Canal a Municipiului Bucuresti (ARBAC) a cerut societatii Apa Nova sa respecte decizia prin care i se impune sa-i taxeze in sistem pausal pe locuitorii alimentati prin retelele ...

Share

Rl online 0 comentarii

01.02.2005 - 00:00
Conducerea Agentiei de Reglementare a Nivelelor de Servicii Apa Canal a Municipiului Bucuresti (ARBAC) a cerut societatii Apa Nova sa respecte decizia prin care i se impune sa-i taxeze in sistem pausal pe locuitorii alimentati prin retelele telescopice.
Apa Nova contestase decizia respectiva pe motiv ca ARBAC are numai rol de mediator, iar Apa Nova a aplicat legile in vigoare. "Autoritatea poate lua decizii de aplicare a prevederilor contractuale cu privire la obligatiile concesionarului fata de clienti daca apelul clientului fata de concesionar nu a condus la rezolvari acceptabile pentru parti. Concesionarul este obligat sa respecte si sa se conformeze deciziilor luate de catre autoritate", a declarat Adrian Cristea, directorul ARBAC.
Locuitorii din blocurile alimentate cu apa rece prin retele telescopice s-au plans de facturile foarte mari rezultate in urma aplicarii unei noi modalitati de calcul a consumului de catre Apa Nova.

Amenintare cu amenda

Problema retelelor telescopice se afla in litigiu de mai multa vreme, iar pe 5 februarie va expira termenul prevazut in contractul de concesiune privind contorizarea clientilor, inclusiv cei de pe retelele respective. ARBAC este decisa sa-i ia la bani marunti pe cei de la Apa Nova si chiar sa-i amendeze pentru neindeplinirea unei obligatii contractuale. ARBAC va analiza procentul de clienti contorizati si facturile emise pe baza citirii contoarelor, iar daca procentele nu vor coincide cu cele din contract, ceea ce este aproape sigur, va propune primarului general aplicarea de amenzi. "N-am nici un fel de rezerva sa-i amendez daca nu si-au indeplinit angajamentele asumate prin contract. Cine incearca sa-l pacaleasca pe celalalt greseste. Eu vreau sa am o atitudine corecta, nu cu tertipuri, cu interpretari ale legii si contractului. Cu zambetul pe buze ii amendez daca nu au respectat criteriile de performanta din contract. Dar asta nu ma scuteste sa am o relatie buna cu Apa Nova", a afirmat primarul Videanu.
Apa Nova risca o amenda de 1,5 milioane de euro daca pana pe la sfarsitul acestei saptamani nu monteaza contoare pe toate cele aproape 1.600 de blocuri alimentate de retelele telescopice. Conducerea ARBAC se asteapta ca Apa Nova sa conteste amenda pentru ca situatia retelelor telescopice se afla in litigiu.
Conducerea Apa Nova a sustinut in mai multe randuri ca nu a preluat retelele telescopice, desi ii deserveste pe clientii respectivi si asteapta ca un for de arbitraj international sa se pronunte in litigiul pe acesta problema.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...