Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Apa otravita in fantanile de la Stejaru

Satenii din comuna Stejaru au ajuns in pragul diperarii. Dupa inchiderea minei Altan Tepe, satele din aceasta zona au ramas fara apa de baut nu doar in fantanile din zona, ci si la robinete. Motivul? Apa acumulata in galeriile minei Altan Tepe, ...

Share

Neculai Amihulesei 0 comentarii

01.06.2005 - 00:00
Satenii din comuna Stejaru au ajuns in pragul diperarii. Dupa inchiderea minei Altan Tepe, satele din aceasta zona au ramas fara apa de baut nu doar in fantanile din zona, ci si la robinete. Motivul? Apa acumulata in galeriile minei Altan Tepe, apa infestata cu substante chimice folosite de repectiva mina inainte de a fi inchisa, a patruns deja in panza freatica din aceasta comuna colinara a judetului Tulcea. Ca urmare, apa din fantanile satelor Stejaru, Altan Tepe si Vasile Alecsandri a devenit improprie consumului. Apa are gust si miros greu de suportat. In ultimele saptamani, si apa pe care o pompeaza instalatiile de alimentare cu apa potabila din satul Stejaru nu mai este buna de baut. Specialistii sustin ca vina este tot a apei din galeriile de mina de la Altan Tepe, care a infestat si punga de apa din care se pompeaza apa in instalatiile comunale.
Conform planului de inchidere a minei Altan Tepe, situatia este fara iesire, intrucat solutia de inchidere nu a tinut seama de aceasta chestiune. Proiectul de inchidere a minei presupune doar betonarea gurilor de mina, fara sa fie blocata si patrunderea apelor din galerii in panza freatica, cum ar fi fost normal. Ca atare, in zona se manifesta o grava problema de mediu, pe care autoritatile au ignorat-o, lasandu-i acum pe localnici fara apa de baut.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...