Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Apa la standarde occidentale

Regia Autonoma Judeteana de Apa Constanta asigura distributia apei in 9 orase si 44 de localitati raspandite pe teritoriul judetului Constanta. Populatia judetului insumeaza 715.172 de locuitori iar cea a municipiului Constanta este de 310.526 de ...

Share

Rl online 0 comentarii

05.08.2005 - 00:00
Regia Autonoma Judeteana de Apa Constanta asigura distributia apei in 9 orase si 44 de localitati raspandite pe teritoriul judetului Constanta. Populatia judetului insumeaza 715.172 de locuitori iar cea a municipiului Constanta este de 310.526 de locuitori, fiind al doilea municipiu dupa Bucuresti si cel mai mare port al tarii. Concentratia populatiei se inregistreaza in zona litorala, serviciile de alimentare cu apa si canalizare ale regiei fiind dezvoltate in special in aceasta zona. In aceste conditii, reprezentantii regiei fac tot ce este omeneste posibil pentru asigurarea unor servicii la cele mai inalte standarde abonatilor nostri, in special pentru asigurarea unei calitati ireprosabile a apei potabile produse de catre sectiile de productie si distribuita populatiei. In acest sens, in urma eforturilor sustinute si a investitiilor de aproape 10 miliarde de lei, pentru prima data, la sfarsitul anului trecut, constantenii se pot lauda ca beau cea mai buna si mai pura apa potabila. In octombrie 2004 s-a terminat lucrarea la Firul 1 Cismea, lucrare prin care s-a marit capacitatea de transport a apei subterane cu 1900 mc/h. In aceste conditii, daca inainte apa de suprafata de la sursa Galesu era folosita in proportie de 25Ð30%, acum s-a ajuns la mai putin de 10%, acest amestec de subteran si suprafata fiind distribuit doar in zona industriala, la cativa agenti economici. In restul municipiului Constanta alimentarea se face doar din sursele de subteran, aflate la o adancime de peste 150 metri. In aceste conditii, abonatii regiei se pot lauda ca au cea mai buna apa potabila de la nivelul intregii tari, apa ce are toate caracteristicile unei ape plate.

Monitorizare permanenta

In plus, calitatea apei potabile furnizate de RAJA Constanta este monitorizata in permanenta pentru fiecare indicator de calitate in parte. Exista indicatori care sunt urmariti si masurati la fiecare doua ore prin intermediul laboratoarelor cu aparatura de ultima generatie, rezultatele analizelor putand fi cunoscute in timp util pentru a se putea interveni. Zilnic se fac raportari cu toate rezultatele analizelor. Pentru o monitorizare cat mai exacta, intre RAJA Constanta si Directia de Sanatate Publica Constanta exista o colaborare foarte stransa, reprezentantii directiei realizand un supracontrol asupra monitorizarii calitatii apei potabile. Astfel, inspectorii DSP recolteaza probe din toate sursele de apa, probe pe care le analizeaza in laboratoarele proprii. Eforturile pentru cresterea calitatii apei potabile furnizate de regie catre poplatie sunt reliefate si in raporturile anuale intocmite, raporturi care arata o crestere accentuata de la an la an a calitatii apei potabile. Abonatii RAJA Constanta au certitudinea ca apa potabila pe care o consuma din sistemul de alimentare al regiei este de o calitate ireprosabila, calitate certificata si de licenta de functionare clasa I, RAJA Constanta fiind singura regie de apa de la nivelul intregii tari care are aceasta autorizatie. Ii asiguram inca o data pe toti abonatii RAJA Constanta ca apa potabila pe care o consuma este foarte buna din punct de vedere calitativ, atat biochimic, cat si microbiologic.

Citește totul despre:

Comentarii