Angajaţii RADET se opun privatizării şi ameninţă cu greva generală

Angajaţii Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) Bucureşti se opun privatizării regiei şi ameninţă cu greva generală în cazul în care municipalitatea vrea să pună în practică strategia privind ...

Share

Andra Dumitru 0 comentarii

27.01.2011 - 13:57

Angajaţii Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) Bucureşti se opun privatizării regiei şi ameninţă cu greva generală în cazul în care municipalitatea vrea să pună în practică strategia privind concesionarea serviciului public de apă caldă şi căldură, informează NewsIn.

Anunţul a fost făcut de Ioana Stoica, reprezentantă a sindicatului din RADET.

"Nu vrem privatizare. Asta ar putea duce la creşterea tarifului plătit de populaţia pentru gigacalorie la 250 de lei în acest an şi chiar la 600 de lei mai târziu, de la 124 de lei în prezent. Tot în strategia primăriei se prevede reducerea numărului de salariaţi, de la 4.100 la 2.500 până în 2014. Suntem hotărâţi să ne opunem privatizării inclusiv prin grevă generală", a mai spus Stoica.

Tot reprezentanta sindicatului l-a făcut mincinos pe primarul general Sorin Oprescu, după ce acesta a afirmat, în 21 ianuarie, că municipalitatea este la zi cu plata subvenţiilor, după ce zilele trecute ar fi livrat RADET 100 de milioane de lei, care să fie plătiţi apoi către ELCEN, furnizorul de energie termică al regiei.

"Banii au intrat de-abia la 27 ianuarie", a spus Stoica.

Citește totul despre:

Comentarii