Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Angajarile ilegale in institutiile statului, sanctionate cu 50 de milioane lei

Incalcarea ordonantei de urgenta a Guvernului referitoare la interzicerea angajarilor in institutiile statului pana la data de 1 ianuarie 2006 constituie contraventie si va fi pedepsita cu amenzi de la 20 la 50 milioane lei. Amenzile se vor ...

Share

Rl online 0 comentarii

01.07.2005 - 00:00
Incalcarea ordonantei de urgenta a Guvernului referitoare la interzicerea angajarilor in institutiile statului pana la data de 1 ianuarie 2006 constituie contraventie si va fi pedepsita cu amenzi de la 20 la 50 milioane lei. Amenzile se vor aplica de catre imputernicitii Curtii de Conturi si ai Ministerului Finantelor. Cheltuielile de personal nu trebuie sa depaseasca 5% din PIB, nivel convenit cu FMI, a explicat ministrul Finantelor, Ionut Popescu.
In ciuda restrictiilor impuse la angajarea bugetarilor, exista unele institutii care isi pot completa sau extinde organigramele. Astfel, pot fi ocupate posturile vacante din cadrul compartimentelor implicate in implementarea angajamentelor fata de UE, precum si posturile din aparatul sistemului judiciar si din institutiile cu atributii in implementarea Strategiei Nationale Anticoruptie pe perioada 2005-2007, a Strategiei de reforma a sistemului judiciar pe perioada 2005-2007 si a Planului de actiune aferent. Totodata, se vor putea face angajari in: autoritatile nou-infiintate, Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale, Ministerul Afacerilor Externe (posturile diplomatice). Ordonatorii de credite pot aproba ocuparea posturilor vacante pentru incadrarea promotiei de absolventi din anul 2005 ai institutiilor de invatamant proprii, din sistemul de aparare, ordine publica si securitate nationala.
Ordonanta lasa si portita ocuparii posturilor bugetare pentru care au fost deja intreprinse formalitatile de angajare. Astfel, ordonatorii de credite au obligatia sa aprobe organizarea concursurilor pentru ocuparea acestor posturi doar cu conditia incadrarii in fondurile aprobate pentru cheltuielile de personal, cu avizul Ministerului Finantelor.

Citește totul despre:

Comentarii