16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialChiliman si Oprescu, polemică pe tema terenului unde se va reconstrui Piaţa...

Chiliman si Oprescu, polemică pe tema terenului unde se va reconstrui Piaţa Matache

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, îl contrazice pe primarul Capitalei, Sorin Oprescu, cu privire la concesionarea terenului pe care se va reconstrui hala Piaţa Matache.

Primarul Sorin Oprescu a declarat, într-un interviu acordat pentru Hotnews, că a găsit investitori pentru reconstruirea halei Piaţa Matache, dar lucrările nu au început deoarece primarul Andrei Chilimam a concesionat terenul.

"La Hala Matache am găsit unul, doi oameni care vor să o reconstruiască pe banii lor. I-am chemat, le-am explicat, după care am aflat că terenul pe care vroiam să reconstruim hala a fost dat în concesiune de Primaria sectorului 1. Mai mult decât atât, primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, mi-a spus că cel care a concesionat terenul l-a pus gaj la bancă. L-am rugat ca până la sfârşitul anului 2014 să rezolve. Acum grija mea este să mai vrea investitorii pe care i-am găsit să reconstruiască hala. Vom încerca să găsim o soluţie", a declarat Oprescu.

În replică, Chiliman a precizat că „terenul în cauză, parte a Pieţei Matache, nu este concesionat, pe el fiind amplasate construcţii pentru desfăşurarea activităţilor comerciale. Acestea au fost ridicate în anul 2007 de Administraţia Pieţelelor din Sectorul 1, în cadrul proiectului de modernizare a Pieţei Matache, finanţarea lucrărilor fiind asigurată printr-un contract de împrumut pe o durată de 20 de ani, încheiat de această instituţie cu Banca Comercială Română”, se arată în comunicatul remis de Primăria sectorului 1.

"Întrucât reconstruirea Halei Matache pe o parte din această suprafaţă de teren implică demolarea unor construcţii noi, acordul nostru pentru reconstruirea Halei Matache pe suprafaţa de teren în cauză este condiţionat de preluarea împrumutului de către Primăria Generală a Municipiului Bucureşti, în condiţiile legii. De altfel, i-am transmis acest punct de vedere primarului general într-o discuţie pe care, din păcate, am purtat-o abia după demolarea Halei Matache", a completat Andrei Chiliman.

Primarul sectorului 1 şi-a arătat sprijinul lui pentru recpnstruirea Halei Matache, dar cu condiţia ca întreaga acţiune să se desfăşoare „numai în limitele legii şi fără păgubirea cetăţenilor”.

Hala Matache, construită în 1887, a fost declarată monument istoric. Clădirea, ce  aparține Primăriei Capitalei, a fost demolată în 2013 de municipalitate pentru construirea Diametralei Buzești Berzei Uranus.

 


Cele mai citite

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...

MApN anunță că NATO a efectuat un amplu exercițiu de dislocare a trupelor în Slovenia, Ungaria și România

Ministerul Apărării Naționale(MApN) a anunțat joi că Alianța Nord-Atlantică, prin intermediul Corpului de Dislocare Rapidă Italia (NRDC-ITA) a desfășurat, în perioada 15-24 aprilie, exercițiul...

Viktor Orban anunță că 2024 va fi anul înlocuirii hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă

În acest an ar putea lua sfârşit o perioadă ingrată a civilizaţiei occidentale, prin înlocuirea lumii construite pe baza hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă,...
Ultima oră
Pe aceeași temă