Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ampelum Zlatna, in faliment dupa trei ani de lichidare voluntara

Societatea Ampelum Zlatna, candva unul dintre cei mai mari producatori de cupru de convertizor din Europa de Est, a intrat in faliment, dupa trei ani de lichidare voluntara. Tribunalul Alba a admis recent o cerere in acest sens inaintata de ...

Share

Dorin Timonea 0 comentarii

04.05.2007 - 00:00
Societatea Ampelum Zlatna, candva unul dintre cei mai mari producatori de cupru de convertizor din Europa de Est, a intrat in faliment, dupa trei ani de lichidare voluntara. Tribunalul Alba a admis recent o cerere in acest sens inaintata de lichidatorul judiciar al unei alte uzine falimentare din judet – SC "UTEPS" SA Alba Iulia, care are de recuperat de la Ampelum 1 miliard de lei vechi. Lichidarea voluntara a fost administrata de societatea Casa de Insolventa Moldova din Iasi. Judecatorul sindic a numit ca lichidator al procedurii de faliment o firma din Hunedoara – A$B Expert Insolventa.
Ampelum a intrat in faliment dupa ce, in perioada de trei ani cat a durat lichidarea voluntara, s-a recuperat o mica parte (aproximativ 250 miliarde de lei vechi) din cele aproape 1.300 de miliarde pe care le datora combinatul cand si-a incetat activitatea, in 2004.
"Gaura" ramasa este de peste 1.000 de miliarde de lei vechi. Conditiile in care s-a ajuns la faliment par imposibil de elucidat de autoritati. Pana acum, in instanta a ajuns un singur dosar in care fostul director Viorel Malusel este judecat sub acuzatia de delapidare, dar suma imputata este foarte mica (7 miliarde lei vechi) in raport cu datoriile imense acumulate in perioada cat a condus societatea.
Primarul din Zlatna, Silviu Ponoran, a declarat ca are de recuperat peste patru miliarde de lei vechi de la Ampelum. "Ar mai fi de vanzare fabrica de sulfat de magneziu si uzina de preparare. Ultima ne-ar trebui noua s-o daramam ca ramane in parcul industrial si e urata ca naiba. Am vorbit cu lichidatorul si am cerut sa o cumparam la un pret rezonabil", a spus primarul Ponoran. Autoritatile locale intentioneaza sa infiinteze in zona un parc industrial.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...