19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialAmenzile se tin scai de Gheorghe Ciuhandu

Amenzile se tin scai de Gheorghe Ciuhandu

Primarul municipiului Timisoara, Gheorghe Ciuhandu, a fost amendat, recent, de instanta cu aproape 30 de milioane de lei vechi pentru ca a intarziat eliberarea unei autorizatii de desfasurare a activitatilor comerciale si, apoi, nu a pus in aplicare o sentinta judecatoreasca in acest sens. Beneficiar urma sa fie Marius Mioc, un cunoscut revolutionar din orasul de pe Bega.
Reprezentantii municipalitatii sustin, insa, ca nu primarul este cel care ar trebui sa plateasca amenda, ci functionarul care s-a ocupat de eliberarea autorizatiei si care nu si-a facut treaba. La ora actuala, Primaria este implicata in 2.000 de procese, pentru aproape tot atatea motive.

Aproape doi ani de judecata pentru o autorizatie

Revolutionarul Marius Mioc a dorit, in urma cu trei ani, sa obtina o autorizatie de derulare a unor activitati economice independente, si anume vanzare de carte, administrare imobile si contabilitate. Primaria nu a eliberat, insa, autorizatia, pe motiv ca el nu doreste sa urmeze un curs de calificare in meseria de comerciant.
Suparat ca nu poate vinde carti, revolutionarul s-a adresat, in urma cu aproape doi ani, instantei, care i-a dat castig de cauza, Primaria fiind somata sa elibereze autorizatia. Cum acest lucru nu s-a petrecut, Marius Mioc a mai deschis o actiune in Justitie, in luna mai a anului trecut. De data aceasta, in proces era parat si primarul Gheorghe Ciuhandu, a carui amendare a fost ceruta expres.

Autorizatie eliberata abia dupa un an si jumatate

Abia la un an si jumatate de la prima solicitare, lui Marius Mioc i-a fost eliberata autorizatia ceruta, desi reprezentantii Primariei sustin, intr-o intampinare facuta instantelor, ca documentul a fost ilegal intocmit. Nemultumit de intarziere, revolutionarul a cerut, tot in justitie, plata unor despagubiri pentru fiecare zi de neaplicare a sentintei initiale a magistratilor, pe motiv ca nu a putut castiga nici un leu din activitatile comerciale pentru care a solicitat autorizatia.
Tribunalul Timis, instanta la care s-a judecat cauza, a mentinut amenda de aproape 30 de milioane de lei, aplicata primarului pentru intarzierea punerii in aplicare a sentintei de eliberare a autorizatiei catre Marius Mioc si, in plus, l-a obligat pe edil, in solidar cu Primaria, sa plateasca daune materiale de 26 de milioane de lei vechi si daune morale de peste sase milioane de lei vechi.

Cele mai citite

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă