Amenzi usturatoare pentru agentii economici

Serviciul de Sanatate Publica din cadrul DSV a efectuat 267 controale, din care 61 in unitati de productie, 75 in unitati de comercializare, 35 in unitati de alimentatie publica, 51 in depozite, 21 in laboratoare de patiserie-cofetarie, 24 in ...

Share

Oana Manoila 0 comentarii

01.02.2005 - 00:00
Serviciul de Sanatate Publica din cadrul DSV a efectuat 267 controale, din care 61 in unitati de productie, 75 in unitati de comercializare, 35 in unitati de alimentatie publica, 51 in depozite, 21 in laboratoare de patiserie-cofetarie, 24 in piete agroalimentare. Au fost aplicate trei amenzi in valoare de 3.000 RON pentru nerespectarea normelor sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor in ceea ce priveste conditiile de comercializare a produselor. Alte doua amenzi in valoare de 2.000 RON au fost aplicate pentru ambalarea si etichetarea necorespunzatoare a produselor alimentare. Au fost confiscate 1,4 tone carne si produse din carne, precum si 1,2 tone lapte si produse lactate.
Serviciul de Siguranta a Alimentelor a urmarit evaluarea unitatilor de depozitare a semintelor de consum si aplicarea cerintelor H.G. 924/2005 privind regulile generale pentru igiena produselor de origine animala si nonanimala. In urma controalelor efectuate a fost aplicata o amenda in valoare de 1.000 RON pentru nerespectarea conditiilor de igiena privind intretinerea spatiilor de prelucrare si depozitare.
De asemenea, au fost efectuate 85 de controale ce au urmarit modul de aplicare a masurilor de prevenire a influentei aviare si pestei porcine, prin intocmirea de fise si note cu privire la supravegherea respectarii normelor de biosecuritate in exploatatiile de pasari si porcine. Au fost recoltate si trimise la Laboratorul DSV Constanta, in vederea efectuarii examenelor clinice si anatomopatologice, 125 de cadavre de pasari si probe de sange.

Citește totul despre:

Comentarii