Amenzi pentru furtul de apa

In vederea asigurarii utilizatorilor cu apa de cea mai buna calitate, in conformitate cu contractele de furnizare/prestare a serviciilor de apa si canalizare, in cadrul Regiei Autonome Judetene de Apa Constanta functioneaza Corpul de Control, ...

Share

Rl online 0 comentarii

01.02.2005 - 00:00
In vederea asigurarii utilizatorilor cu apa de cea mai buna calitate, in conformitate cu contractele de furnizare/prestare a serviciilor de apa si canalizare, in cadrul Regiei Autonome Judetene de Apa Constanta functioneaza Corpul de Control, compartiment ce a aparut ca o necesitate pentru eficientizarea actului de control.

Saptamanal, reprezentantii Corpului de Control efectueaza zeci de controale atat in municipiul Constanta, cat si la nivelul localitatilor din judet, unde regia asigura serviciul de alimentare cu apa potabila si canalizare. De cele mai multe ori, in ultima perioada controalele efectuate la abonati au scos la iveala declaratii false ale acestora legate de suprafata aflata in proprietate, pentru calculul apei meteorice, declaratii ce diminueaza considerabil incasarile regiei si pun in pericol mentinerea sistemului de alimentare cu apa la parametrii optimi. Saptamana trecuta reprezentantii Corpului de Control au efectuat peste 15 actiuni de control, in special la nivelul agentilor economici din Constanta. La majoritatea abonatilor verificarile au scos la iveala ca multi dintre cei controlati aveau declarate suprafete mult mai mici pentru calcularea volumului de apa meteorica preluat de sistemul de canalizare.

Au declarat suprafete mai mici

Pe strazile Munteniei si Constantin Bratescu, la mai multi agenti economici de aici reprezentantii Corpului de Control au constatat in urma masuratorilor efectuate ca suprafetele declarate pentru calculul apei meteorice erau mult mai mici. In plus, la cativa agenti economici s-au descoperit racorduri de apa si canalizare noi, fara sa fie declarate. Drept urmare, toti acesti abonati s-au ales cu procese-verbale de constatare pentru consumuri medii in sistem retroactiv pe ultimele 18 luni. Pe bulevardele Aurel Vlaicu, Mircea cel Batran si Mamaia au fost gasiti mai multi agenti economici care nu aveau declarate corect in contracte suprafetele reale construite si neconstruite iar la cateva unitati au fost descoperite hidrante montate si legate la reteaua de alimentare cu apa inainte de apometre. In urma actiunilor de saptamana trecuta au fost intocmite procese-verbale de constatare in valoare de 19.110 lei RON. RAJA avertizeaza toti abonatii, care trebuie sa inteleaga necesitatea respectarii legalitatii in cazul alimentarii cu apa potabila si canalizare, in caz contrar riscand sanctiuni usturatoare si plata in sistem retroactiv pe 18 luni a serviciilor de furnizare de apa potabila si canalizare.

Citește totul despre:

Comentarii