Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Alegeri in PNL Timisoara, cu ochii la fotoliul lui Ciuhandu

Alegeri cu circ, sambata trecuta, pentru organizatia municipala a PNL Timisoara. Tabere divizate intre cei mai tineri si cei cu state mai vechi de plata la cotizatii, declaratii intepatoare, lipsa de organizare, voci care se ridica impotriva ...

Share

Alina Sabou 0 comentarii

20.06.2005 - 00:00
Alegeri cu circ, sambata trecuta, pentru organizatia municipala a PNL Timisoara. Tabere divizate intre cei mai tineri si cei cu state mai vechi de plata la cotizatii, declaratii intepatoare, lipsa de organizare, voci care se ridica impotriva taberei Draganescu - cam acestea ar fi coordonatele unei zile importante in viata PNL Timisoara. Doi candidati s-au inscris in cursa pentru postul de presedinte: Bodgan Achimescu, cel care ocupa scaunul respectiv de doi ani, si Petre Ehegardner, fost lider in anii 2001-2002. Doi candidati, acelasi tel: scaunul lui Gheorghe Ciuhandu de la Primaria Timisoara, la alegerile din 2008.
Acum o saptamana, si PSD si-a expus clar cea mai apriga dorinta, aceeasi ca a liberalilor. Trebuie spus ca organizatia din Timisoara a fostului partid de guvernamant are deja 12 posibili candidati pentru acest scaun: fostul prefect al judetului Ion Raducanu, fostul subprefect Matei Suciu, fosti directori de institutii, fosti inspectori generali sau actuali consilieri locali sau judeteni.
Din PNL, doar unul are de acum si de dus pana la capat acest scop. Este vorba despre Bogdan Achimescu, cel care a fost ales cu 215 voturi din 305 valabil exprimate. Ehegardner a castigat increderea a 92 dintre membri. Inainte de a se trece la vot, acesta le-a spus colegilor din sala ca isi scrie demisia in alb daca liberalii nu vor castiga functia din fruntea administratiei municipale, decizie pe care a luat-o si Achimescu, dar numai dupa ce s-au numarat voturile.
Nu doar Alianta "D.A." se fisureaza in Timis, ci si una dintre partile care o constituie. Aceasta, pentru ca fiecare tabara a avut sustinatorii ei, nume cu greutate. Adrian Cioroianu, Viorel Coifan si Ioan Paun Otiman sunt doar doi dintre sustinatorii aripii cu vechime, a lui Ehegardner. Presedintele filialei PNL, prefectul Ovidiu Draganescu, deputatul Viorel Oancea, de partea cealalta, tabara castigatoare in final. Achimescu s-a declarat un bun manager, asa cum este de dorit de la un presedinte al organizatiei judetene, iar in apararea sa a stat raportul de conducere pe cei doi ani din urma. In replica, contracandidatul sau a afirmat ca e nevoie de un bun manager politic, nu de un simplu manager, iar una din dovezile ca PNL nu sta prea bine e ca se afla pe locul 4 in sondaje, numai PRM fiind in urma lor. Draganescu a readus in memoria participantilor la alegerile de sambata ca l-a exclus din partid pe Ehegardner in martie 2002 pentru ca nu sustinea ideea de a crea organizatii de cartier. Pentru cei mai tineri, care probabil nu stiau toata povestea, Petre Ehegardner a spus ca decizia lui Draganescu a fost contestata la Curtea de Arbitraj si Onoare a partidului, care a decis ca excluderea s-a era nefondata, asa ca a fost reprimit in randul liberalilor.
In apararea lui Ehegardner a sarit si Cioroianu, fapt care l-a facut atent pe presedintele filialei: "Va bazati pe adevaruri istorice, pentru ca la acea data nu erati in Timis" , a replicat Draganescu.

Citește totul despre:

Comentarii