Alba Iulia, terorizata de o banda de hoti

» Talharii au spart duminica o casa de schimb valutar.O banda de hoti foarte bine organizata terorizeaza de mai bine de o luna de zile municipiul Alba Iulia. Ultima lovitura a fost o casa de schimb valutar, care a fost sparta ...

Share

Dorin Timonea 0 comentarii

20.01.2009 - 00:00

» Talharii au spart duminica o casa de schimb valutar.

O banda de hoti foarte bine organizata terorizeaza de mai bine de o luna de zile municipiul Alba Iulia. Ultima lovitura a fost o casa de schimb valutar, care a fost sparta duminica. Hotii au sustras seiful in care se afla suma de 20.000 de euro, in lei si valuta, dar si haine in valoare de 1.500 lei dintr-un magazin aflat in apropiere. Modul de operare este asemanator cu cel inregistrat la o alta casa de schimb valutar, aflata tot in centrul municipiului Alba Iulia la cativa zeci de metri distanta. Evenimentul s-a produs in decembrie 2008, iar, atunci, hotii au intrat intr-o curte interioara au spart zidul imobilului, au patruns in interiorul casei de schimb si au plecat cu seiful in care se afla suma de 130.000 lei. Furtul de duminica s-a produs prin fortarea usii de acces in interiorul imobilului.

 

In ambele cazuri, sistemele de alarma au fost blocate cu spuma poliuretanica, iar firul de telefon a fost taiat. Politia banuieste ca aceeasi banda a actionat si la agentia CEC Bank din orasul Teius unde, hotii au intrat in perioada sarbatorilor de iarna prin acoperis, dupa ce in prelabil au taiat curentul electric si au dezactivat sistemul de alarma. Un alt incident s-a produs tot in luna decembrie la Sebes, la o bijuterie, unde jaful a fost oprit din intamplare. Un politist a observat ca sistemul de alarma era acoperit cu spuma poliuretanica.


Reprezentantii Inspectoratului de Politie al Judetului Alba au declarat ca cerceteaza toate cazurile, fara insa a da lamuriri concrete in legatura cu investigatiile. Comisarul Ioan Ursales, seful Serviciului de Investigatii Criminale, a declarat ca politistii au un cerc de suspecti. "Persoane necunoscute au fortat usa de acces in casa de schimb valutar de unde au sustras un seif in care se afla suma de aproximativ 90.000 de euro.
Modul de operare este asemanator cu cel de la cealalta casa de schimb", a declarat comisarul Ioan Ursales. Seria de jafuri de proportii a pus pe ganduri comunitatea din Alba Iulia.

Serie
Intr-o singura luna, s-au intamplat mai multe asemenea cazuri decat in ultimii pani ani.
Prin Alba Iulia au aparut speculatii ca seria de furturi ar avea la origine chiar intentia unor persoane de a-l schimba din functia de commandant al IPJ Alba pe comisarul sef, Tudor Grindean. Deocamdata, singura certitudine este aceea ca politistii nu au reusit sa dea de urma hotilor.

Citește totul despre:

Comentarii