19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialAJOFM a cerut falimentul unei firme inchise de un an

AJOFM a cerut falimentul unei firme inchise de un an

ALBA. Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Alba a solicitat Tribunalului declansarea procedurilor de lichidare judiciara si faliment pentru o firma care nu mai functioneaza de un an. Este vorba despre SC “Wolf Sales” SA Blaj, care a functionat doar doi ani, societatea fiind inchisa dupa un conflict “financiar” intre patron si Administratia Finantelor Publice.
Demersul AJOFM a avut la baza faptul ca firma a incasat de la bugetul asigurarilor sociale pentru somaj aproximativ 460 milioane de lei reprezentand contravaloarea alocatiilor de care a beneficiat ca urmare a angajarii a 13 persoane. Conform legii, cei 13 trebuiau sa fie mentinuti ca angajati ai societatii pe o perioada de doi ani, insa acest lucru nu s-a intamplat.
“Wolf Sales” SA a avut ca obiect de activitate fabricarea articolelor de lenjerie de corp si a avut in cei doi ani, cat a functionat, rezultate financiare negative. In 2002, firma a avut pierderi de 1,1 miliarde lei, raportate la o cifra de afaceri de 5,7 miliarde lei. Un an mai tarziu, situatia firmei s-a agravat, in sensul ca pierderile au ajuns la peste 4 miliarde lei, cu toate ca valoarea cifrei de afaceri a crescut la 11 miliarde.
Investitia esuata de la Blaj, in valoare de 1,5 milioane de dolari, a apartinut unui cetatean american, George Ehrnstein. La sfarsitul lui 2004, “Wolf Sales” a fost executata silit de Administratia Financiara pentru o datorie la bugetul statului de numai 87.000 de dolari. Bunuri imobile, evaluate la peste 900.000 de dolari, au fost vandute la licitatie cu doar 277.000 de dolari.
Faptul ca a beneficiat de o mana de lucru necalificata, cu randament de 20-30 la suta, nu i-a permis sa obtina rezultatele financiare scontate. In momentul opririi activitatii, firma avea aproximativ 300 de angajati.
Bunurile, aflate in proprietatea “Wolf Sales”, au fost vandute prin licitatie publica. Cumparatorul a platit 277.000 de dolari pentru imobilul achizitionat.

Cele mai citite

Imagini șocante cu soldații israelieni: se joacă cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene

Imaginile prezentate public şochează, pe fondul ofensivei israeliene pe care IDF o poartă din Gaza de câteva luni, ca răspuns la atacurile din 7...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

Reforma austerității, îmblânzită. Plafonări peste plafonări de la Guvern

După austeritatatea de anul trecut și cu un deficit bugetar la limită, Executivul face cadouri pentru români, iar angajații din companiile de stat pot...
Ultima oră
Pe aceeași temă