7.2 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialAfaceristii sprijiniti de MEC

Afaceristii sprijiniti de MEC

Ministerul Economiei si Comertului deruleaza un program de crestere a competitivitatii produselor industriale, care a fost prezentat de curand si oamenilor de afaceri din Constanta. Acesta presupune, prin doua hotarari de Guvern, din 2004 si 2005, acordarea de sprijin financiar de la bugetul de stat.
Categoriile de activitati finantate de la bugetul de stat in cadrul programului sunt: implementarea si certificarea sistemelor de management al calitatii si/sau a sistemelor de management de mediu; implementarea si certificarea sistemelor de management al sanatatii si sigurantei ocupationale, sistemelor de management pentru responsabilitate sociala si de igiena alimentara si/sau sistemelor de management al securitatii informatiei; dotarea si/sau amenajarea laboratoarelor de testare si etalonare, precum si acreditarea acestora, dupa caz; certificarea produselor si/sau obtinerea etichetei ecologice pentru produs; executarea de modele experimentale, prototipuri, asimilari de noi tehnologii; efectuarea de analize de evaluare comparativa pentru activitati din industria prelucratoare, in vederea realizarii planurilor de restructurare-dezvoltare-viabilizare, a caror implementare va fi monitorizata.
Toate aceste activitati sunt sustinute in proportie de 50% de la bugetul de stat.
Cu procente mai mici, de 30, respectiv 45, se sprijina organizarea si amenajarea in incinta agentilor economici de expozitii si/sau standuri de prezentare si promovare a produselor industriale, precum si inregistrarea si protejarea pe piata externa a marcilor, desenelor si modelelor industriale romanesti.

Criteriile de eligibilitate

Beneficiarii programului sunt agentii economici cu activitatea principala industrie prelucratoare. Conditiile impuse sunt ca acestia sa fie persoane juridice cu sediul in Romania, sa realizeze profit din activitatea de exploatare, conform ultimului bilant contabil, sa nu aiba datorii la bugetul de stat si bugetul local, sa realizeze produse prelucrate pentru care exista piata asigurata, sa aiba structura organizatorica specializata pentru implementarea proiectului si sa asigure implementarea proiectului in maximum 24 luni de la incheierea contractului de finantare.
Suma maxima acordata de la bugetul de stat unui agent economic, pentru un interval de pana la trei ani, este egala cu echivalentul a 90.000 de euro, cu plata esalonata pe baza de documente justificative. Suma minima alocata pentru un proiect este egala cu echivalentul a 5.000 de euro.

Cele mai citite

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...
Ultima oră
Pe aceeași temă