9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialAfaceri cu patrimoniul sindicatelor din Mures

Afaceri cu patrimoniul sindicatelor din Mures

Fostul lider al UJSL-CNSLR “Fratia” Mures, Stefan Vas, este acuzat ca a produs un prejudiciu de peste 160 de milioane de lei sindicatelor din judet. El a majorat capitalul social al SC “Mures Sin” SRL, firma la care actionar unic era confederatia sindicala, fara acordul sindicalistilor. Din cauza ca firma nu si-a onorat platile fata de un furnizor, acesta a pus sechestru pe Casa Sindicatelor.
Pentru ca instanta a dat dreptate creditorului, noua conducere a filialei UJSL-CNSLR “Fratia” s-a angajat la plata datoriei. Liderii sindicalistilor au anuntat, insa, ca vor porni demersurile pentru recuperarea banilor de la Vas, care, pe langa faptul ca era liderul Uniunii Sindicale, avea si calitatea de administrator al SC “Mures Sin” SRL.
Dorinta sindicalistilor din cadrul filialei UJSL-CNSLR “Fratia” de a gasi surse de autofinantare prin infiintarea unei societati s-a dovedit in cele din urma paguboasa. Astfel, dupa o scurta perioada de functionare, SC “Mures Sin” SRL si-a incetat activitatea, insa a ramas cu datorii fata de unii furnizori.
Unul dintre acestia este SC “Vadela Bistra Carpativ” SRL, care, pentru o datorie de circa 100 de milioane lei a obtinut in instanta punerea sechestrului asigurator chiar pe Casa Sindicatelor din Targu-Mures, evaluata la peste 30 de miliarde lei. Noul lider al filialei confederatiei sindicale, Calin Orlando Cocis, a afirmat ca acest lucru a fost posibil doar datorita faptului ca fostul presedinte al Uniunii, Stefan Vas, a adus cladirea sindicatelor ca aport la capitalul social al firmei fara a avea, insa, acordul Consiliului de Administratie si nici al Biroului Executiv al Uniunii.
“Am demarat procedura de diminuare a capitalului social, insa intre timp instanta de judecata a dat castig de cauza firmei creditoare. Pentru a salva Casa Sindicatelor am apelat la o impacare pe cale amiabila si ne-am angajat la plata in 5 rate a sumei de 164 de milioane de lei la cat se ridica datoriile”, a declarat Cocis. Potrivit sursei citate, in acest fel sechestrul pus pe Casa Sindicatelor a fost ridicat, situatia juridica a cladirii fiind rezolvata. Cocis a mai afirmat ca in momentul in care vor fi platite toate cele 5 rate, confederatia sindicala va demara procedurile pentru a recupera banii de la persoanele care se fac vinovate, primul dintre acestia fiind Stefan Vas, care detinea si calitatea de administrator al SC Mures Sin” SRL alaturi de Ioan Suciu.

Cele mai citite

ONG-urile nu au tratament preferențial, trebuie să raporteze ce fac cu banii ca și societățile comerciale

Organizațiile neguvernamentale (ONG) nu beneficiază de un tratament preferențial ci, dimpotrivă, trebuie să raporteze ce fac cu banii, așa cum sunt obligate și societățile...

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă