Administratorul Meridian Construct, urmarit penal de DNA

» Dupa ce a inselat zeci de familii, instanta din Alba a dispus suspendarea cauzei ce are ca obiect insolventa constructorului.» Frauda comisa de SC Meridian Construct SRL depaseste doua milioane de euro.

Share

Dorin Timonea 0 comentarii

27.02.2009 - 00:00

» Dupa ce a inselat zeci de familii, instanta din Alba a dispus suspendarea cauzei ce are ca obiect insolventa constructorului.
» Frauda comisa de SC Meridian Construct SRL depaseste doua milioane de euro.

Procurorii departamentului National Anticoruptie au inceput urmarirea penala impotriva reprezentantilor legali ai societatii Meridian Construct SRL Alba Iulia. Firma este implicata intr-un scandal imobiliar soldat cu inselarea a zeci de familii. Reprezentantii firmei le-au promis oamenilor ridicarea unor locuinte, fara, insa, sa-si indeplineasca obligatiile. Frauda totala produsa se ridica la peste doua milioane de euro. "Azi, 26.02.2009, a avut loc un nou termen de judecata in dosarul aflat pe rolul Tribunalului Alba, avand ca obiect procedura insolventei a debitoarei SC Meridian Construct SRL. Urmare a solicitarii Tribunalului Alba de la termenul precedent, s-a comunicat de la DNA ca s-a inceput urmarirea penala impotriva reprezentantilor legali ai societatii Meridian Construct SRL. Tribunalul Alba a apreciat ca aceasta imprejurare are o influenta hotaratoare asupra procedurii insolventei, in privinta determinarii activului si pasivului societatii.

 

Pentru aceste considerente s-a dispus suspendarea cauzei ce are ca obiect insolventa SC Meridian Construct SRL, pana la solutionarea definitiva a cauzei penale", afirma un comunicat de presa facut public de Tribunalul Alba. Administratorul societatii "Meridian Construct" este omul de afaceri Marius Valerian Alexa, care detine si pachetul majoritar de actiuni. In dosar, este implicat si Lucian Dan, administratorul SC "Asist Consult" SRL, firma care a oferit serviciile de consultanta pentru vanzarea locuintelor din cartierul Merdian Construct.
SC Meridian Construct SRL a ajuns in atentia opiniei publice si a autoritatilor dupa ce a inselat mai multe persoane. Povestea a inceput in 2006 cand firma a vandut mai multe case ridicate fara a avea autorizatie de constructie. Este vorba despre niste case dintr-un cartier rezidential din spatele Alba Mall, pe care zeci de persoane au platit intre 50.000 si 90.000 euro. Ulterior, acestea au devenit proprietatea altor persoane, lucru care i-a determinat pe clientii firmei sa depuna plangeri penale impotriva omului de afaceri care i-a inselat.

Citește totul despre:

Comentarii