Adjunctul IPJ Alba, retinut de procurori pentru coruptie

» Doi ofiteri sunt acuzati de favorizarea infractorului.Comisarul sef Milu Constantin Todea, comandant adjunct al IPJ Alba, a fost retinut alaturi de finul sau, inspectorul-sef adjunct Gheorghe Danut Plesa, de procurorii DNA ...

Share

Dorin Timonea 0 comentarii

26.03.2009 - 00:00

» Doi ofiteri sunt acuzati de favorizarea infractorului.

Comisarul sef Milu Constantin Todea, comandant adjunct al IPJ Alba, a fost retinut alaturi de finul sau, inspectorul-sef adjunct Gheorghe Danut Plesa, de procurorii DNA pentru acuzatia de favorizare a infractorului, respectiv complicitate la comiterea acestei infractiuni. Cei doi politisti au fost prezentati marti seara judecatorilor Curtii de Apel Alba Iulia cu propunere de arestare preventiva. Completul de judecata a considerat ca nu sunt suficiente probe pentru cercetarea acestora in arest preventiv. Milu Todea si Gheorghe Plesa au fost eliberati din arest ieri dupa-amiaza. Procurorii DNA au formulat recurs, care va fi judecat in termen de trei zile la Inalta Curte de Casatie si Justitie.


Potrivit procurorilor DNA, la data de 4 decembrie 2008, dupa ce a semnat un inscris in numele sefului IPJ Alba, inculpatul Todea l-a contactat pe Gheorghe Danut Plesa, si a transmis, prin intermediul acestuia din urma, date legate de activitati specifice de supraveghere al caror subiect era Septimiu Dorin Buda, cercetat pentru savarsirea infractiunii de luare de mita, imprejurari care au dus la ingreunarea anchetei Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia. Tribunalul Alba a dispus, in cursul acestei luni, masura arestarii preventive fata de inculpatul Septimiu Dorin Buda, angajat al Registrului Auto Roman (RAR) Alba, in cauza in care acesta era cercetat pentru luare de mita.

Comisarul sef Todea este acuzat ca ar fi zadarnicit, astfel, o actiune de filaj a politistilor ce viza efectuarea unui flagrant de luare de mita la RAR "Este o mascarada si un joc murdar din partea celor care fac asemenea lucruri", a spus Milu Todea la iesirea din sala de judecata. Comisarul-sef Tudor Grindean, comandantul IPJ Alba, a declarat ca pana la finalizarea anchetei cei doi sunt pusi la dispozitia unitatii de politie. "Pentru agentul de politie Danut Plesa eu sunt cel competent in a-i trasa sarcini de serviciu, insa, pentru comisarul-sef Milu Todea ,singurul care poate trasa sarcini de serviciu este seful Politiei Romane avand in vedere ca el este cel care l-a numit", a spus Grindean.

Citește totul despre:

Comentarii