Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Acuzatii de discriminare si parti-priuri politice intre cadrele didactice din Mures

Sindicalistii din invatamantul muresean au intrat in conflict deschis. Si asta, din cauza unei sesizari facuta de doua cadre didactice din Sighisoara care reclama ca li s-a conditionat participarea la o serie de cursuri de pregatire de parasirea ...

Share

Rl online 0 comentarii

03.06.2005 - 00:00
Sindicalistii din invatamantul muresean au intrat in conflict deschis. Si asta, din cauza unei sesizari facuta de doua cadre didactice din Sighisoara care reclama ca li s-a conditionat participarea la o serie de cursuri de pregatire de parasirea Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) si aderarea la Sindicatul "Spiru Haret".
Liderul FSLI din judet, Cornel Crucean, a afirmat ca acest demers ar fi beneficiat de sprijinul inspectorului scolar general, social-democratul Stefan Somesan, data fiind apartenenta politica de pana acum ceva vreme a liderului sindical de la "Spiru Haret", Ioan Sacarea, fost membru PSD.
"Reprezentantii locali ai Sindicatului "Spiru Haret" au exclus de pe listele de inscriere colegi care apartineau FSLI, pe motiv ca "Spiru Haret" suporta cheltuielile aferente desfasurarii cursurilor", a spus Cornel Crucean. El sustine ca astfel s-au exercitat presiuni pentru a-i determina pe profesori sau invatatori sa paraseasca FSLI. Liderul sindical, care a adaugat ca in scandal are partea lui de vina si inspectorul scolar general, a mentionat ca va sesiza ministerul si va da in judecata conducerea Sindicatului "Spiru Haret" de la Sighisoara sub acuzatia de discriminare, deoarece au conditionat inscrierea la cursurile de formare de trecerea cadrelor didactice la Sindicatul "Spiru Haret".

Citește totul despre:

Comentarii

loading...