14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialA început marea debranşare

A început marea debranşare

După ce timp de mai multe luni a aşteptat în zadar achitarea facturilor restante, furnizorul de apă RAJA SA a trecut la măsuri drastice împotriva restanţierilor.

Societatea RAJA SA a demarat ieri, începând cu ora zece, o importantă acţiune de debranşare a datornicilor. Mai multe familii de rromi din cartierul Piaţa Chiliei şi zona ICIL, avizate de nenumărate ori în trecut pentru neplata serviciului de apă şi acumularea de datorii către furnizorul RAJA, s-au trezit cu exccavatorul şi echipele de instalatori la poartă.

Acţiunea nu a fost lipsită de incidente. După ce a încercat în zadar să- i impresioneze pe salariaţii companiei de apă, o bătrână care locuieşte în Piaţa Chiliei a început să ţipe şi s-a dezbrăcat în faţa echipelor de muncitori şi presei. Un alt membru al familiei a aruncat cu pietre în direcţia cameramanilor şi a fost nevoie de intervenţia agenţilor de pază pentru calmarea spiritelor. În fine, când au văzut excavatorul în acţiune, majoritatea datornicilor au cedat şi au plătit pe loc restanţele. „Toţi consumatorii care vor fi debranşaţi astăzi (n.r. ieri) au primit avize de debranşare de la RAJA S.A în urmă cu 10 zile, însă nimeni nu s-a prezentat la noi ca să îşi achite datoria”, a precizat Irina Oprea, purtătorul de cuvânt al companiei de apă.

Aceasta a mai adăugat că datornicii nu şi-au mai plătit apa de la începutul acestui an şi că s-au respectat toate procedurile legale în ceea ce priveşte avizarea, somarea şi debranşarea acestora.  

Restanţe din 2010

Conform graficului de debranşare, cea mai mare restanţă, în valoare de peste 1.243 lei, datează din perioada octombrie 2010. Întrucât majoritatea restanţierilor din cartierele de rromi ale Constanţei nu achită deliberat serviciul de alimentare cu apă, dovadă fiind faptul că în cele din urmă aceştia plătesc pe loc întreaga sumă, şi din cauza faptului că de cele mai multe ori această categorie de datornici recurge la violenţe verbale şi fizice împotriva echipelor RAJA, toate acţiunile companiei de apă în aceste zone se fac cu concursul agenţilor de securitate.

Echipe ale companiei, însoţite de agenţi de pază, au descins ieri în cartierele de rromi pentru a tăia apa datornicilor.

Cele mai citite

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...
Ultima oră
Pe aceeași temă