Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

56 de posturi salvamar pe litoral

Directia Apelor Dobrogea Litoral a incheiat actele aditionale cu cele 6 firme care asigura serviciul de salvamar pe litoralul romanesc. Comparativ cu anul trecut, atunci cand pe toata lungimea litoralului au fost infiintate 50 de posturi de ...

Share

Darius Martinescu 0 comentarii

01.06.2005 - 00:00
Directia Apelor Dobrogea Litoral a incheiat actele aditionale cu cele 6 firme care asigura serviciul de salvamar pe litoralul romanesc. Comparativ cu anul trecut, atunci cand pe toata lungimea litoralului au fost infiintate 50 de posturi de salvamar, in 2005 numarul acestora a fost suplimentat cu inca 6.
In statiunea Mamaia au fost prevazute 10 posturi, cu posibilitatea deschiderii a unui alt foisor suplimentar daca va fi nevoie. Urmeaza Eforie Nord si Sud, cu 11 posturi salvamar, segmentul de plaja Olimp-Mangalia, unde functioneaza 13 foisoare, Constanta, cu 5 "baze", Navodari - 6 posturi, Costinesti si 2 Mai-Vama Veche, cu cate 5 puncte salvamar fiecare.
Costurile serviciului salvamar sunt suportate de Directia Apelor, cu exceptia taberei de copii din Navodari, unde, date fiind conditiile deosebite (majoritatea turistilor sunt minori), s-a hotarat ca administratia taberei sa se ocupe de siguranta celor care fac plaja.
Posturile salvamar sunt amplasate la o distanta de 500 de metri unul de celalalt, sunt deservite de doi salvatori si dotate corespunzator cu barci de interventie, binocluri, colaci de salvare si truse de prim-ajutor.

Medici detasati pe plaja

DADL a negociat cu Directia de Sanatate Publica amplasarea a 15 puncte de prim-ajutor pe litoral. Cheltuielile cu amenajarea si dotarea acestora vor fi suportate tot de DADL. In afara de aceste posturi sanitare, vor fi deschise puncte asemanatoare in toate bazele de agrement. In prezent, DADL poarta negocieri cu Crucea Rosie Filiala Constanta pentru suplimentarea "fortei" de interventie. La sfarsitul acestei saptamani urmeaza sa fie stabilite locurile si ariile de responsabilitate ce vor reveni membrilor acestei institutii. Serviciul de salvamar este disponibil in intervalul 1 iunie-15 septembrie in fiecare zi incepand cu ora 8 dimineata pana la 20.00.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...