Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

200 de arbori, "evaporati" din padurea unei comune din judetul Timis

Inspectori din cadrul Corpului de Control al Prefecturii Timis au descoperit in comuna Criciova mai multe nereguli. Cea mai grava dintre toate este taierea a 200 de arbori nemarcati, ilegalitate care a fost acoperita apoi cu o hotarare de ...

Share

Alina Sabou 0 comentarii

02.08.2005 - 00:00
Inspectori din cadrul Corpului de Control al Prefecturii Timis au descoperit in comuna Criciova mai multe nereguli. Cea mai grava dintre toate este taierea a 200 de arbori nemarcati, ilegalitate care a fost acoperita apoi cu o hotarare de Consiliu Local.
Primaria comunei a primit in administrare, in luna mai 2004, o suprafata de padure de aproape 300 de hectare de la Directia Silvica Hunedoara. La scurt timp dupa intocmirea procesului-verbal, inspectori ai Directiei Silvice Timis au efectuat un control si au sesizat ca in locul celor 200 de copaci erau, de fapt, doar cioturi.
Potrivit cercetarilor, primarul din Criciova, Ioan Petrovici (PSD), a gasit o modalitate cel putin ciudata de a acoperi prejudiciul de 150 de milioane de lei: a incercat de doua ori sa bage pe ordinea de zi a Consiliului Local un proiect de hotarare pentru trecerea "pe risc de serviciu" a contravalorii taierii arborilor. In cele din urma a si reusit, proiectul fiind aprobat.
Dorel Atomoaiei, inspectorul care a efectuat verificarile la primaria respectiva, a aflat de la edil ca, de fapt, asa a primit padurea, cu cei 200 de arbori taiati. Ciudat este ca Ioan Petrovici nu a sesizat acest aspect atunci cand a semnat procesul-verbal de predare-primire. Inspectorul Prefecturii a afirmat ca vrea sa afle de ce Primaria a luat in carca valoarea prejudiciului, mai ales ca banuieste ca toti cei implicati in poveste ar lucra "pe-o mana".
Totodata, se va verifica daca hotararea de CL, promulgata in luna martie a acestui an, a ajuns, asa cum cere legea, la serviciul juridic al Prefecturii, pentru avizare. Pasul urmator este urmarirea penala pentru a descoperi vinovatii pentru "evaporarea" arborilor.
Alte ilegalitati scoase la iveala odata cu controlul ehipelor din cadrul Prefecturii au mai relevat ca administratia locala a comunei functioneaza de foarte multa vreme fara un secretar. In plus, sedintele Comisiei de fond funciar au loc foarte rar, in conditiile in care ar mai fi de eliberat peste 300 de titluri de proprietate din cele 750.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...