10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecial2 Mai, oaza de linişte de pe litoral

2 Mai, oaza de linişte de pe litoral

Turiştii care vor să petreacă un sejur departe de aglomeraţia din staţiunile cele mai populate pot alege sudul litoralului, mai ales că preţurile sunt accesibile.

Vârful de sezon aduce la malul mării zeci de spectacole, concerte în aer liber şi nopţi albe în cluburi. Dacă vreţi să petreceţi un sejur pe litoral departe de zecile de mii de waţi şi de aglomeraţie, localitatea 2 Mai este destinaţia perfectă. Situată la numai câţiva kilometri de Vama Veche, care în fiecare week-end este luată cu asalt de miile de tineri iubitori de rock, dormit pe plaje şi cantităţi impresionante de alcool, 2 Mai îţi dă impresia unei oaze de linişte. Localnicii au dezvoltat o adevărată afacere din agroturism, astfel că în ultimii ani s-au ridicat o mulţime de căsuţe de vacanţă, cochete şi cu condiţii mult peste hotelurile ieftine din staţiunile consacrate. În această vară puteţi alege între aproximativ 50 de vile şi căsuţe de vacanţă, care practică tarife reduse. Cel mai ieftin este să vă cazaţi la casă. Pentru 50 de lei pe noapte puteţi închiria o cameră curăţică, aveţi acces la bucătărie şi dacă vreţi să vă uitaţi la televizor, mergeţi sub umbrar. Singurul inconvenient este faptul că baia este situată pe hol, dar proprietarii asigură apa caldă nonstop.

Camere matrimoniale cu doar 130 de lei

Dintre multitudinea de vile şi pensiuni, cei cu pretenţii pot opta pentru un sejur într-un apartament matromonial, din al cărui balcon pot admira răsăritul de soare. Costă doar 130 de lei pe noapte, bani de care beneficiaţi de friginer, televizor. În plus, restaurantul dispune de o linie de autoservire, astfel că puteţi economisii şi din bugetul alocat mâncării.

300 de lei, o săptămână la trei stele

O unitate de cazare la standardul trei stele practică tarife de-a dreptul incredibile pentru preţurile unui hotel din staţiunile cu pretenţii. Un loc de cazare costă în vârf de sezon 55 de lei iar un sejur pe durata unei săptămâni nu „sare” de 300 de lei. Turistul se poate bucura de toate facilităţile unei unităţi turistice din acest standard: piscină, bar de zi, terasă, informaţii, păstrare de obiecte, bonuri valorice pentru restaurant etc. Spre comparaţie, în prezent în staţiunea Mamaia cu aceşti bani abia dacă puteţi să vă cazaţi o zi.

„O săptămână la mare”, varianta la casă

Şi cum 2010 este sezonul estival al reducerilor şi pachetelor speciale, locuitorii din 2 Mai nu au rămas indiferenţi la ofertele hotelierilor concurenţi din celelalte staţiuni. Dacă contractaţi un sejur de cel puţin o săptămână, proprietarii de pensiuni sunt dispuşi să negocieze până la o treime din tariful normal. Astfel, la un tarif iniţial de 120 de lei camera, puteţi obţine un preţ special de 80 de lei.

Internet şi mititei

O bună parte dintre pensiuni s-au aliniat deja la ultimele standarde în ceea ce priveşte facilităţile internet, astfel că turiştii au la dispoziţie conexiuni obişnuite prin cablu sau wireless. În unele cazuri puteţi opta pentru aer condiţionat şi locuri de joacă pentru copii. Başca grătarul făcut după reţeta casei în curtea pensiunii, cu care gazdele aşteaptă turiştii care se întorc de la plaje. 

Cu rulota pe nisip

Şi totuşi, cea mai ieftină variantă de a petrece un sejur la mare rămâne rulota sau cortul. Dacă nu doriţi să vă „cazaţi” în campingul din localitate, puteţi alege nisipul. Singura taxă pe care trebuie să o plătiţi a fost fixată de primărie şi nu depăşeşte 10 lei pe zi, bani de care autoritatea locală asigură igienizarea plajei.

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă