Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

"Tigareta Portul Vechi" bate pasul pe loc

Judecarea dosarul "Tigareta Portul Vechi" ce trebuia sa inceapa luna acesta la Tribunalul Constanta, dupa ce Curtea de Apel a casat sentinta si a trimis spre rejudecare actul de acuzare, a fost amanata pana la inceputul lunii decembrie. ...

Share

Florin Cical 0 comentarii

07.06.2005 - 00:00
Judecarea dosarul "Tigareta Portul Vechi" ce trebuia sa inceapa luna acesta la Tribunalul Constanta, dupa ce Curtea de Apel a casat sentinta si a trimis spre rejudecare actul de acuzare, a fost amanata pana la inceputul lunii decembrie. Magistratii au luat aceasta masura din cauza lipsei de procedura cu inculpatii straini din acest dosar. Cazul a stat pe rolul Tribunalului patru ani si vizeaza 22 de persoane. Acuzatiile retinute de procurori sunt bancruta frauduloasa, contrabanda, evaziune fiscala, fals, uz de fals, fals intelectual, abuz in serviciu, complicitate la contrabanda si evaziune fiscala si asociere in vederea comiterii de infractiuni. Cativa cetateni arabi veniti de mult timp in Romania sa studieze piata s-au asociat cu romani dornici de castiguri substantiale si au decis sa cumpere tigari de la firma greceasca "Papastratos", firma reprezentata de Gheorghe Florica, pe care sa le introduca in tara cu documente vamale, comerciale si de transport false.

Pagube de zeci de miliarde

Prin introducerea in tara a celor 24 containere cu tigari Assos, in perioada aprilie 1996-februarie 1998, s-a produs un prejudiciu statului roman estimat la peste 27 de miliarde lei. La prima judecata, Jamal Al Atm si Yasser Al Douani au primit cate 9 ani de inchisoare, Hassan Jamal Bacha, Mahomed Bakkour, Hammoud Jamal, cate 8 ani si 6 luni, Ali Mohama Raid - 6 ani, Momad Bachour - 7 ani, Adrian Gherghina - 6 ani, Yahia Al Atm - 7 ani. Fostul sef al Garzii Financiare, generalul in rezerva Gheorghe Florica, a fost condamnat la 6 ani si 4 luni de inchisoare. Pedepsele mentionate mai sus sunt cu executare, iar dupa executarea lor persoanele cu cetatenie straina vor fi expulzate. O alta persoana care a fost condamnata cu executarea pedepsei este Khalid Ali Sherkan, care a primit 2 ani de inchisoare. Pentru restul persoanelor, condamnarile sunt cu suspendare sub supraveghere. Carmen Florentina Dan a fost condamnata la 3 ani, Mihaela Focaru - 3 ani, Gabriela Chiata - 3 ani, agentul vamal Simona Marinescu - 1 an si 6 luni, vamesul Lucian Paun si agentul vamal Cosmin Chiru - cate 5 luni, Mircea Manescu - 6 luni, Livia Mocanu - 1 an, vamesul Petrica Ionel Tent, Gheorghe Stefan - cate 3 ani de detentie.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...