11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecial"Tencuiala" politica pentru UDMR Arad

“Tencuiala” politica pentru UDMR Arad

UDMR Arad va primi un nou sediu, dupa ce imobilul in care a activat pana in prezent a fost retrocedat fostilor proprietari. Dar, inainte ca formatiunea maghiara sa se mute, consilierii locali vor trebui sa aprobe proiectul care cuprinde documentatia privind consolidarea si refunctionalizarea imobilului.
Deja, cei care formeaza Opozitia in Consiliul Local a anuntat ca se vor opune proiectului prin care cladirea in care se va muta UDMR sa fie refacuta cu bani din bugetul local. Anul acesta, opozantii primarului Gheorghe Falca (PD) au acuzat ca Executivul a vrut sa aloce sase miliarde lei pentru cumpararea a jumatate din cladirea in care isi are sediul in prezent formatiunea maghiara, astfel ca UDMR sa isi poata continua activitatea fara a se muta in alt spatiu.
In acest sens, consilierul independent Rodica Borza a prezentat ziaristilor documentul prin care se intentiona alocarea banilor pentru achizitionarea jumatatii de imobil. Ulterior, proiectul a fost abandonat din cauza criticilor aduse Primariei.
Oricum, pentru reparatii la imobilul din strada Episcopiei, unde va functiona sediul UDMR, au fost alocati, anul acesta, 700 milioane de lei vechi. Cladirea aflata in stare avansata de degradare a intrat in posesia municipalitatii in urma unui proces si dupa ce in cladire si-a desfasurat activitatea fostul RADEF.
Pentru refacerea cladirii, din bugetul local vor trebui alocate peste 4,5 miliarde de lei, dupa ce un raport al Inspectoratului de Stat in Constructii a stabilit ca imobilul nu prezinta siguranta si necesita reparatii. Cu toate ca si alte partide au solicitat de la administratia locala spatii pentru sedii, UDMR a primit intr-un timp foarte scurt o alta locatie.
In expunerea de motive, primarul Gheorghe Falca a laudat activitatea consilierilor maghiari. “Avand in vedere ca Uniunea Democratica a Maghiarilor a pierdut spatiul din municipiul Arad, ca urmare a aplicarii legilor proprietatii, precum si faptul ca inca din anul 1992, de la infiintarea Consiliului Local, in toate mandatele, Uniunea a avut consilieri locali care si-au dovedit activitatea si implicarea in rezolvarea problemelor urbei, consider oportuna adoptarea unei hotarari de alocarea a unui alt spatiu corespunzator activitatilor desfasurate, cu atat mai mult cu cat in sediul actual mai functioneaza si alte organizatii culturale si civile ale etniei maghiare”, se arata in expunerea de motive a edilului-sef.
Falca a adaugat ca finantarea consolidarii imobilului in care isi va desfasura activitatea organizatia judeteana a UDMR va fi asigurata din bugetul local, conform listelor de investitii.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă