20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecial"Rosia Montana Gold Corporation" precizeaza ca nu are legatura cu Frank Timis

“Rosia Montana Gold Corporation” precizeaza ca nu are legatura cu Frank Timis

Conducerea “Rosia Montana Gold Corporation” SA (RMGC) precizeaza ca Frank Timis – care ar urma sa fie audiat in ancheta privind asocierea intre fosta Regie Autonoma a Cuprului Deva si societatea canadiana “Gabriel Resources” – nu mai detine nici o functie in cadrul companiei sau al firmei canadiene.
Dintr-un comunicat al RMGC reiese ca Timis a demisionat din functia de director al SC “Gabriel Resources” in aprilie 2003 si, de atunci, nu mai este asociat cu firma canadiana sau cu “Rosia Montana Gold Corporation” SA.
“Frank Timis nu are si nici nu a avut in ultimii ani o pozitie executiva sau de influenta asupra RMGC sau “Gabriel Resources””, se mentioneaza in documentul RMGC.
Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie cerceteaza trei persoane in ancheta privind nereguli in negocierea asocierii dintre fosta Regie Autonoma a Cuprului (RAC) Deva si firma canadiana “Gabriel Resources”, cu privire la exploatarea miniera de la Rosia Montana (judetul Alba).
Procurorii cerceteaza un fost prefect de Hunedoara, un fost director general si un fost director de productie al fostei regii din Deva, in acest caz urmand sa fie audiat si omul de afaceri Frank Timis, fostul director al “Gabriel Resources”.
Directorul general al Companiei Nationale “Minvest” Deva, Pompiliu Crai, a afirmat ca societatea pe care o conduce nu a fost citata, pana acum, in procesul in care sunt anchetate trei persoane din fosta conducere a firmei.
“Cunosc ca au fost audiate pana acum mai multe persoane din companie, nu numai din conducerea acesteia. Pozitia oficiala a companiei fata de aceasta situatie este ca noi suntem reprezentantii statului in cadrul RMGC. Eu, ca director general al “Minvest”, sunt membru al Consiliului de Administratie al RMGC. Sustin aceasta investitie a societatii mixte “Rosia Montana Gold Corporation”, pentru ca ea va da posibilitatea continuarii activitatii miniere in zona inca pentru 20 de ani”, a afirmat, miercuri, Pompiliu Crai.

Cele mai citite

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă