Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

"Regele Ferdinand" pleacă la luptă

Fregata ridică astăzi ancora cu destinaţia Marea Mediterană, unde va efectua operaţiuni de blocare a traficului naval împotriva Libiei. Misiunea şi se va desfăşura sub standardele NATO. La bordul fregatei se află 205 ...

Share

Darius Martinescu 0 comentarii

21.04.2011 - 18:55

Fregata ridică astăzi ancora cu destinaţia Marea Mediterană, unde va efectua operaţiuni de blocare a traficului naval împotriva Libiei.

Misiunea şi se va desfăşura sub standardele NATO. La bordul fregatei se află 205 militari şi doi ofiţeri de stat major din forţele navale. Militarii români vor executa operaţiuni de blocare a oricărei nave suspecte care se află în dreptul coastelor Libiei şi vor veghea la respectarea embargoului în ceea ce priveşte vânzarea de armament către Libia.

Fregata Regele Ferdinand are un deplasament de 4.900 tdw, o lungime de 148,2 metri, lăţimea de 14,75 metri, opt punţi şi o viteză maximă de 30 noduri. Echipajul este format din 18 ofiţeri, 77 de maiştri militari şi 110 militari angajaţi pe bază de contract.

Sistemul de comandă este asistat de calculator, instalaţii de bruiaj pasiv, sisteme de luptă electronică, nouă sisteme radar şi patru diesel generatoare de câte 1 MW fiecare. La festivitatea prilejuită de plecarea fregatei şi-au anunţat participarea preşedintele Traian Băsescu şi ministrul Apărării. Potrivit MApN, suma necesară misiunii a fost alocată dintr-un fond de rezervă.

Citește totul despre:

Comentarii