4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecial"Protectorii" proxenetilor din Turda raman in arest

“Protectorii” proxenetilor din Turda raman in arest

CLUJ-NAPOCA. Judecatorii Curtii de Apel Cluj-Napoca au decis ca fostii politisti din Turda, acuzati ca ar fi protejat o retea de proxeneti din oras, vor ramane dupa gratii. Si asta, desi o serie de martori din dosar si-au schimbat declaratiile. Inculpatii au fost pusi sub acuzare in 16 august 2005, ei fiind retinuti in aceeasi luna.
Nicolae Beian, de 41 de ani, Ioan Ciocarlie, de 45 de ani, si Catalin Lungu, de 26 de ani, sunt acuzati ca ar fi fost implicati in acest scandal. Potrivit procurorilor, cei trei angajati ai IPJ ar fi protejat o retea de traficanti de minore, in schimbul unor partide de sex cu prostituatele.
Anchetatorii au arestat 11 persoane in dosar, toate suspectate de trafic de minore si proxenetism ori de complicitate la aceste infractiuni. Unii dintre acuzati au sustinut in timpul cercetarilor ca multi politisti stiau despre activitatile lor ilegale.
Capii retelei de proxeneti erau, se pare, Mircea Vasile Iliuta, Mircea Crisan (un recidivist poreclit “Buza de Iepure”), Rozalia Aleman, Ioan Aleman, Ioan Covaci, Ciprian Baizat, un fost militar la o unitate din Turda, si Mihai Moldovan, fost gardian public in orasul Campia Turzii.
Anchetatorii au mentionat ca prostituatele erau racolate de “Buza de Iepure” si de Rozalia Aleman, dupa care erau duse in garsoniera gardianului, iar fostul militar le aducea clienti. Cei mai multi dintre cei care beneficiau de serviciile fetelor erau militari.
Banii erau impartiti de prostituate cu proxenetii lor. Zeci de tinere ar fi fost racolate, batute si amenintate sa practice prostitutia.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă