16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecial"ProEtnica - Zilele comunitatilor etnice din Romania", la Sighisoara

“ProEtnica – Zilele comunitatilor etnice din Romania”, la Sighisoara

In Cetatea medievala a Sighisoarei (judetul Mures) va avea loc, in perioada 19-21 august, editia a V-a a Festivalului “ProEtnica – Zilele comunitatilor etnice din Romania”. Manifestarea este organizata de Centrul Educational Interetnic pentru Tineret.
Printre partenerii acestui festival se numara toate organizatiile comunitatilor etnice din tara, Institutul de Studii Internationale al Universitatii “Babes-Bolyai”, Institutul pentru Relatii Culturale Externe din Stuttgart, Departamentul pentru Relatii Interetnice, Ministerul Culturii si Cultelor, Ambasada Germaniei la Bucuresti si Primaria Sighisoara. Manifestarea va avea loc sub patronajul ministerelor Culturii si Cultelor, Afacerilor Externe si a ambasadorului Germaniei la Bucuresti, Wilfried Gruber.
Deviza evenimentului cultural va fi “unitate in diversitate”, organizatorii estimand ca la festival sa participe peste 700 de reprezentanti ai minoritatilor nationale. Acestia vor prezenta diverse programe: dansuri si muzica, mestesuguri traditionale, expozitii de arta plastica, standuri de carte si tiparituri, conferinte, teatru de papusi, muzica si poezie.
De asemenea, printre cei care vor sustine recitaluri se numara “Desperado”, “Hara”, “Fanfara 10 prajini”, Mircea Baniciu, Nicu Patoi, Mazeltov, “Imago Mundi”, Cornelia sau Lupu Redinic. Scena principala va fi amenajata in Piata Cetatii, cea a programelor interactive va fi intre Primarie si Biserica Manastirii, iar scena pentru copii, in parcul de langa Turnul Cizmarilor.
De mentionat ca Festivalul “ProEtnica- Zilele comunitatilor etnice in Romania” reprezinta cea mai importanta manifestare de gen din sud-estul Europei, iar in primele patru editii, manifestarea a reunit sute de reprezentanti ai unor etnii.

Cele mai citite

Cine nu este eligibil pentru Start-up Nation

Ediția din anul 2024 a programului Start-up Nation aduce modificări semnificative față de edițiile anterioare, inclusiv în ceea ce privește potențialii beneficiari, anunță o...

Petre Roman, la Parchetul General, în Dosarul Mineriada. FOTO

Fostul premier Petre Roman, s-a prezentat, astăzi, la sediul Parchetului General, pentru a lua la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare...

MApN anunță că NATO a efectuat un amplu exercițiu de dislocare a trupelor în Slovenia, Ungaria și România

Ministerul Apărării Naționale(MApN) a anunțat joi că Alianța Nord-Atlantică, prin intermediul Corpului de Dislocare Rapidă Italia (NRDC-ITA) a desfășurat, în perioada 15-24 aprilie, exercițiul...
Ultima oră
Pe aceeași temă