15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecial"Oraşul cumpărăturilor" şi-a deschis porţile

“Oraşul cumpărăturilor” şi-a deschis porţile

Maritimo Shopping Center, cel mai important centru comercial de la malul mării, este deschis, începând de ieri, pentru public.

 

Peste 130 de magazine, branduri internaţionale cunoscute de modă, restaurante şi facilităţi pentru petrecerea timpului liber, toate acestea sub un singur acoperiş.  „Am lucrat mult pentru deschiderea Maritimo Shopping Center, pe care îl considerăm a fi unul dintre cele mai moderne malluri din ţară. Sunt convins că va deveni noul loc preferat al constănţenilor”, a declarat Eduard Zehetner, CEO IMMOFINANZ Group. Acesta a adăugat că investiţia totală se ridică la aproximativ 100 milioane de euro şi a generat peste 1.200 de noi locuri de muncă în Constanţa. Reprezentanţii Primăriei Constanţa au acordat IMMOFINANZ, cu ocazia tăierii panglicii inaugurale, distincţia „Investitorul anului în 2011″.

„Această realizare a fost posibilă numai cu sprijinul profesionist şi în parteneriat cu autorităţile locale, companiile de construcţie, retailerii şi toate celelalte părţi implicate în proiect”, a mai adăugat Eduard Zehetner. Potrivit IMMOFINANZ Group, Maritimo Shopping Center se numără printre cele mai importante proiecte inaugurate în acest an de concernul austriac, alături de un alt centru comercial de dimensiuni similare pe care compania l-a deschis recent în Polonia. Maritimo Shopping Center este cel mai mare centru comercial din Constanţa şi din regiune.

Suprafaţa centrului depăşeşte 50.000 metri pătraţi, fiind comparabilă cu dimensiunea a cinci terenuri de fotbal. În premieră pentru un cen-trul comercial de pe litoral, complexul Maritimo oferă o atmosferă deosebită, cu alei spaţioase acoperite şi zone iluminate natural, plantE şi detalii acvatice. În premieră pentru România, la Maritimo a fost deschis primul magazin Navigare, marcă de lux în domeniul vestimentar. Facilităţile pentru petrecerea timpului liber şi distracţii includ mai multe restaurante şi cafenele, loc de joacă pentru copii, centre de fitness, squash şi biliard. Un cinematograf multiplex cu opt săli se va deschide în primăvara lui 2012. Complexul dispune de o zonă de parcare cu 2.200 de locuri, care va asigura accesul facil şi confortabil pentru constănţeni şi turişti. IMMOFINANZ Group este un important dezvoltator şi investitor în domeniul imobiliar, listat la Bursa de Valori din Viena. De la înfiinţarea sa în anul 1990, IMMOFINANZ Group a realizat un portofoliu de peste 1.600 de proprietăţi de investiţii, cu o valoare de aproximativ 8,4 miliarde euro. Activităţile principale ale grupului sunt achiziţionarea şi administrarea activă a proprietăţilor de investiţii, dezvoltarea de proiecte şi vânzarea de obiecte.

Faleza, consolidată cu bani austrieci

Grupul austriac a anunţat că nu a renunţat la celălalt proiect pe care îl derulează la malul mării, centrul comercial situat pe strada Traian. În viitorul apropiat va fi finalizată consolidarea falezei, lucru care va rezolva problemele privind eroziunea coastei, precum şi pericolul de surpare a blocurilor din zonă. Reamintim că la sfârşitul anului trecut mai multe porţiuni de pe strada Traian s-au surpat din cauza ploilor, de atunci fiind  restricţionată circulaţia în zonă. Mai mult, surpările s-au produs în apropierea mai multor blocuri, fundaţia acestora riscând să fie afectată de alunecările de teren.

Weekend Maritimo

Potrivit organizatorilor, în acest weekend au fost pregătite pentru public mai multe programe de divertisment pentru întreaga familie, disponibile de vineri până duminică. Astfel, copiii vor fi întâmpinaţi de mascote şi vor avea parte de un program dedicat ce va include sesiuni de face-painting şi spectacole, iar femeile vor putea beneficia de demonstraţii cu aparate ultraperformante pentru servicii de înfrumuseţare şi vor putea participa la sesiuni gratuite de machiaj. Willmark Dance Academy va oferi un show interactiv cu muzică karaoke şi dansuri latino precum salsa, merengue, rueda, bachata, ori dansuri de grup. Duminică va fi desemnat câştigătorul tombolei organizate de Maritimo Shopping Center, care va primi cheile unui autoturism de lux.

Cele mai citite

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...
Ultima oră
Pe aceeași temă